MasterCard Identity Check elimina necesitatea memorarii parolelor pentru cumparaturile online

MasterCard Identity Check elimina necesitatea memorarii parolelor pentru cumparaturile online Data: 18 septembrie 2015   Ora: 12:04

Conform unui studiu global, mulți consumatori renunță la coșul electronic de cumpărături atunci când uită parolele conturilor personale la magazinele online

18 septembrie 2015 – MasterCard a lansat serviciul MasterCard Identity Check, o nouă gamă de soluții tehnice, prin care va fi eliminată necesitatea memorării parolei la plata cumpărăturilor online. Setul de soluții va include plăți biometrice, în prezent aflate în teste în țări din Europa și Statele Unite, prin intermediul cărora cumpărătorii își pot valida identitatea și realiza o plată printr-o simplă atingere a scanner-ului de amprentă al smartphone-ului sau clipind înspre camera foto a acestuia.

 Noua generație de metode de autentificare vine ca urmare a unui studiu global realizat de MasterCard, din care a rezultat că unul din trei consumatori a abandonat coșul electronic de cumpărături pentru că nu și-a putut aminti parola contului personal.

 “Fiecare secundă alături de un consumator contează și costă. Nimeni nu știe mai bine acest lucru decât comercianții” a declarat Ajay Bhalla, președintele Enterprise Security Solutions în cadrul MasterCard. “Parolele sunt greu de reținut și irosesc timp prețios. Astăzi, oamenii pot realiza cumpărături prin intermediul a diverse dispozitive și se așteaptă ca cele mai noi tehnologii să simplifice și să securizeze tranzacțiile. Identity Check oferă exact acest lucru.”

Metodele de autentificare existente pot devia cumpărătorii de pe pagina unui comerciant pentru a introduce parola. Acest pas final într-o tranzacție online poate dura și poate rezulta în refuzarea plății, în cazul în care utilizatorul de card nu își amintește parola. MasterCard Identity Check va utiliza tehnologii precum SMS-uri cu parole unice sau funcționalități biometrice pentru identificarea utilizatorului și îmbunătățirea experienței la plată.

 Recunoscută drept o metodă de autentificare prin mai mulți factori, Identity Check funcționează și cu smartphone-ul consumatorului, îndeplinind viziunea de a trece de la ceva ce doar cunoaștem (parole), la ceva ce deținem (telefonul mobil) și la cine suntem (funcționalități biometrice). Sute de posesori de carduri din Olanda au început utilizarea plăților biometrice luna trecută, iar un test similar este în derulare, în Statele Unite.

 Pe lângă beneficiile aduse consumatorilor, unul dintre obiectivele MasterCard Identity Check este să ajute la creșterea vânzărilor comercianților prin reducerea abandonurilor coșului de cumpărături online. Serviciul va deveni disponibil în prima fază instituțiilor financiare din SUA până la jumătatea anului 2016, urmând să fie implementat la nivel global în 2017. Prima fază va defini regulile de sistem pentru a asigura cea mai eficientă experiență de autentificare pentru posesorii de carduri, comercianți și emitenți. Aceasta include implementarea unor instrumente simplificate de validare, precum coduri utilizabile o singură dată, expediate posesorului de card prin SMS. MasterCard consideră plățile biometrice drept viitorul autentificărilor online.

Un nou studiu global la nivelul consumatorilor susține plățile online fără parole 

Potrivit studiului MasterCard privind atitudinea consumatorilor față de parole (MasterCard Consumer Atittude Towards Passwords), 53% dintre cumpărători uită parole importante cel puțin o dată pe săptămână, irosind mai mult de 10 minute cu resetarea contului. Ca urmare, mai mult de o treime dintre oameni renunță la o comandă online înainte de finalizarea acesteia, în timp ce 6 din 10 afirmă că recuperarea parolei a dus la ratarea unei oferte disponibile pe o durată limitată, precum achiziția de bilete la un concert. 

Peste jumătate din respondenți ar prefera ca parolele să fie înlocuite cu ceva mai convenabil. În medie, aceștia trebuie să introducă parole de opt ori pe zi, pentru mai mult de 10 conturi online sau aplicații diferite pe care le utilizează în mod frecvent în fiecare săptămână. Mai mult de una din cinci persoane utilizează aceeași parolă pentru toate conturile deținute, în timp ce 58% dintre respondenți utilizează numai câteva versiuni ușor diferite ale aceleiași parole – în ciuda avertismentelor că în acest fel se supun la riscuri mai mari de fraudă.

 Despre studiu: Sondajul, efectuat pe aproximativ 10.000 de consumatori din publicul general în perioada 13 - 21 august 2015, în 17 piețe din jurul lumii, a fost realizat de Norstat. Eșantionul total are o marjă de eroare de +/-0,80%, pentru un interval de încredere de 95%.

Despre MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile MasterCard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: @MasterCardNews, participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri pe Engagement Bureau.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Carduri De Credit


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult