Sistemul Cameral sustine cresterea economiei prin exporturi

Camera de Comert si Industrie a Romaniei–Camera Nationala, a organizat cu sprijinul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Ministerului Finantelor Publice si Autoritatii Nationale a Vamilor conferinta cu tema Reglementarile vamale ale Uniunii Europene si implicatiile asupra comertului exterior romanesc. Cine ii ajuta pe exportatori. Probleme si solutii pentru importatori.
In deschiderea Conferintei Dl Mihai Daraban, Vice-presedinte al Camerei Nationale, Presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a punctat importanta utilizarii capacitatii de retea a Sistemului Cameral romanesc, singura retea cu reprezentare la nivelul intregii tari, prin cele 42 de Camere de Comert si Industrie judetene, cea mai puternica asociatie a mediului de afaceri din Romania.
„Sistemul Cameral este partenerul natural al firmelor inclusiv prin intermediul reprezentantelor deschise in zone ale globului unde consideram ca produsele si serviciile romanesti au sanse sporite, beneficiind de notorietate”.
Dl Nasty Vladoiu, recent ales in functia de Presedinte al Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania, a completat aceasta idee accentuand sprijinul complex de care beneficiaza companiile din partea Sistemului Cameral.
Consecventa programului sau de consolidare a dialogului cu autoritatile si strategiei de re-orientare geografica a relatiilor comerciale cu precadere catre zonele extra-comunitare, Camera Nationala si-a propus sa stimuleze diversificarea ofertei de export a Romaniei si cresterea numarului de firme care isi internationalizeaza activitatea, beneficiind si de reteaua consilierilor economici.
„Oricat de profesionista ar fi, reteaua de reprezentare externa nu poate avea performante fara o retea interna puternica, avand sprijin in toate judetele tarii. De aceea, parteneriatul cu Sistemul Cameral este foarte important pentru noi, ofertele judetene sa fie prezentate intr-un mod mult mai atractiv pentru Romania”, a declarat domnul Radu Zaharia.
E.S. Dl Mario Cospito, Ambasadorul Italiei a prezentat relatiile economice si comerciale dintre Romania si Italia, oamenii de afaceri italieni fiind de multi ani al 2-lea partener comercial al Romaniei.
In acest context Dl Sorin Vornic, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Vrancea a subliniat rolul deosebit de important pe care il detin Camerele de Comert in ceea ce priveste dezvoltarea cooperarii internationale, prin crearea de parteneriate, in vederea facilitarii contactelor intre oamenii de afaceri din domenii si zone diferite ale lumii. Prin serviciile de inalta calitate pe care le pune la dispozitia comunitatii de afaceri, derulate in exclusivitate in Romania - misiuni economice, Sistemul National de Informatii de Afaceri si arbitrajul comercial - Camera Nationala sprijina oamenii de afaceri.
Strategia Sistemului Cameral a vizat, inca de la inceputul crizei, politica de diversificare a pietelor de desfacere si a incurajat puternic promovarea exporturilor pe pietele extra-comunitare.
Camera Nationala a construit o strategie proprie, vizand extinderea cooperarii economice in afara granitelor Uniunii Europene prin deschiderea de reprezentante ale Sistemului Cameral in contextul scaderii nivelului schimburilor comerciale ale Romaniei cu pietele extra-comunitare, internationalizarea, promovarea exporturilor si consolidarea dialogului cu Guvernul in sprijinul oamenilor de afaceri.
Conferinta a avut drept obiectiv prezentarea serviciilor si oportunitatilor de care pot beneficia exportatorii si importatorii romani precum carnetele ATA si certificatele de origine, forumuri de afaceri, misiuni economice din tara si din strainatate, targuri si expozitii nationale si internationale prezentate de Dl Sorin Vornic, Dl Costin Lianu, Director, Directia Dezvoltare Export, Dl Emilian Carlogea, Director, Directia de Politici Comerciale din cadrul MECMA. Au urmat prezentari despre noutatile in legislatia vamala a Romaniei si a Uniunii Europene sustinute de Dl Marcel Simion Mutescu, Director, Directia Tehnici de Vamuire, Agentia Nationala a Vamilor, Dl Marius Atomei, Director Directia de Politici si Legislatie in domeniul vamal si nefiscal, Ministerul Finantelor Publice si solutii de finantare, garantare si asigurare oferite de SACE Romania reprezentata prin dna Speranta Tirsar si Eximbank prin Dna Corina Vulpes, Director.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Economie
-
Indicatorii monetari confirma starea de insecuritate si volatilitate din economie
Masa monetara in sens larg a inregistrat la sfarsitul lunii februarie 2015 un sold de 258.601,1 m...
-
Benoit Coeure : „BCE nu poate fi de acord cu reducerea datoriei Greciei”
Benoit Coeure, membru în Consiliul director al băncii centrale europene a afirmat astăzi că...
-
Scaderea preturilor de consum
Deflatia la 1,7% la sfarsitul trimestrului trei din 2015, in usoara scadere fata de maximul atins...
-
Productia industriala in pierdere de viteza
Productia industriala a lunii august 2015 a crescut cu 6% fata de aceeasi luna a anului precedent...
-
Top 10 companii de transport rutier
RisCo.ro a actualizat clasametul primelor 10 companii ce activeaza in zona transportului rutier d...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Ghid complet pentru închirierea sau vânzarea unui apartament prin anunțuri online
Tot ce trebuie să știi pentru a avea succes rapid, fără agenții sau comisioane Ai un apartament pe care vrei să-l închiriezi sau să-l ... citeste mai mult