Cum sa pun mai avantajos bani intr-un cont?

In situatia in care doriti sa depuneti o anumita suma de bani, aveti posibilitatea de a apela la un cont curent, un depozit la termen sau un cont de economii.

Contul curent, numit si depozit la vedere, este unul din cele mai utilizate conturi de disponibilitati. Ratele dobanzii la conturile curente sunt mici, de obicei zero.

Depozitul la termen este un produs de economisire care va ofera posibilitatea de a plasa banii pe perioade prestabilite, cel mai frecvent de 1, 3, 6 si 12 luni. Cu cat perioada este mai extinsa, cu atat rata dobanzii este mai mare.

Contul de acumulare (sau de economii) este un depozit care ofera acces permanent la banii din cont, depuneri repetate si retrageri frecvente, fara sa fie afectata dobanda.

In cazul unui depozit la termen, daca retrageti banii inainte de scadenta vi se vor aplica penalitati si veti pierde dobanda acumulata, asa cum este ea stipulata in contract.

In general, dobanzile pentru depozitele la termen sunt mai ridicate decat dobanzile pentru conturile de acumulare.

Prin urmare, daca doriti sa retrageti sau sa depuneti  bani oricand, fara a plati penalizari, este indicat sa alegeti un cont de acumulare. Daca doriti, in schimb, sa depuneti banii pentru o perioada determinata, la sfarsitul careia sa obtineti cele mai mari castiguri, va recomandam un depozit la termen.  

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati categoriile Depozite la Termen si Conturi de Economii.

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Depozite

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


Anonim , acum over 12 years
  (443)   (452)

Cred ca s-a strecurat o eroare in articolul dumneavoastra: 7,1 % din 10000 reprezinta 710, nu 170 cum este precizat in articol.
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »