Creditele rapide: accesibile, dar scumpe

Creditele rapide: accesibile, dar scumpe Data: 18 august 2010   Ora: 11:59

Accesul dificil la imprumuturile bancare clasice si nevoia tot mai stringenta de bani determina din ce in ce mai multi romani sa se orienteze catre creditele rapide acordate de institutiile financiare - nebancare.

Desi costurile acestor imprumuturi rapide sunt considerabil mai mari comparativ cu cele percepute pentru creditele clasice ( dobanda anuala efectiva depaseste in majoritatea cazurilor 40%), iar perioada de acordare este mai redusa, creditele rapide au avantajul unei accesibilitati sporite.

Astfel, prin creditele rapide se pot contracta in maximum 48 de ore sume relativ mici, fara giranti sau garantii materiale.

Imprumuturile rapide sunt preferate in special de persoanele cu venituri sub medie, care nu pot obtine un credit la una din bancile comerciale din motive diverse, precum venituri insuficiente, prezenta in Biroul de Credit etc.

Pentru a putea contracta un credit rapid, solicitantul trebuie sa aiba minim 18 ani si trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin, precum si dovada unui venit constant.

Pentru a va face o idee despre costurile implicate de contractarea unui credit rapid, am realizat un calcul estimativ privind imprumutul unei sume de 700 euro (aproximativ 3.000 lei), pentru o perioada de 12 luni.

Astfel, daca doriti sa contractati un credit rapid de la TBI Credit, veti plati o rata lunara de 63 euro. Dobanda anuala efectiva este de 42.09%, iar valoarea totala a contractului ajunge la 758 euro. Institutia ofera o rata cadou. Pentru a contracta acest credit, trebuie ca venitul dumneavoastra lunar sa fie de minim 1.040 lei.

Pe de alta parte, pentru un credit de 3.000 lei de la Cetelem se percepe o dobanda de 43,64%, iar rata lunara este de 272 lei. La finalul perioadei contractuale veti plati 3.474 lei. Venitul lunar necesar pentru accesarea acestui credit este de 1.107 lei.

Daca va intereseaza achizitia unui bun din magazinele Altex, puteti opta pentru creditul Super Util – BRD Finance, oferit de Credex Finantari IFN.  Pentru 3.000 lei contractati, veti plati o rata lunara de 265 lei. Dobanda anuala efectiva este de 68.58%, iar suma totala de plata este de 3.557 lei.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Rapide


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai multAdvertorial

O agenda este un instrument esential pentru o persoana organizata

  Daca doriti o agenda care sa fie pe placul dvs., cumparati din timp agenda 2019 pentru a gasi una care sa va placa. Cautati formatul ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Cum te pregatesti de fluctuatiile bursiere din 2019

Previziunile pesimiste cu privire la o criza financiara care ar urma sa inceapa in 2019 au creat panica printre investitori. Multi cred ca cea mai ... citeste mai mult