Dobanzi depozite RON - Lei


  Martie Aprilie Mai
Depozite Ron 5.09 % 4.64 % 4.40 %  
 
Persoane Fizice 5.53 % 5.36 % 5.14 %
 - Maturitate sub 1 an 5.55 % 5.37 % 5.15 %
 - Maturitate peste 1 an 5.96 % 5.75 % 5.61 %
 
Companii 4.73 % 4.14 % 3.86 %
 - Maturitate sub 1 an 4.73 % 4.14 % 3.86 %
 - Maturitate peste 1 an 4.94 % 4.61 % 3.70 %
 
 
Dobanzi la depozite - RON - Lei

Dobanzile la depozite in Ron - lei reprezinta rasplata oferita de catre banci deponentilor pentru sumele pe care acestia le depun la banca in moneda nationala.

Pe baza acestor depozite, bancile comerciale pot oferi mai departe credite catre clientii lor si obtin profit din diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite. De aceea, dobanda la depozite oferita de bancile comerciale este in general mai mica decat dobanda la creditele acordate, pentru toate maturitatile.

Dobanzile la depozite in Ron - lei variaza in functie de maturitati si de politica bancilor comerciale in anumite perioade. In general, dobanda la depozitele in lei este mai mica decat dobanda ROBOR la care bancile comerciale se pot refinanta de pe piata interbancara, pentru toate maturitatile, dar in anumite perioade aceasta relatie poate sa nu fie respectata.

Pentru clienti este important sa urmareasca daca dobanda la depozitele in lei este mai ridicata decat rata inflatiei la lei, pentru a intelege daca obtin o dobanda reala (adica dupa scaderea ratei inflatiei) pozitiva sau negativa, adica daca sumele depuse de ei la banca isi sporesc sau isi diminueaza puterea de cumparare.

In tabel sunt prezentate dobanzile medii la depozitele in lei pentru persoane fizice si companii, agregat si separat. Sunt prezentate dobanzile defalcat pentru maturitati sub 1 an si respectiv peste 1 an, pentru fiecare tip de client in parte.

STIRI ASOCIATE


De la 1 ianuarie, platim contributii de sanatate si pe veniturile din dobanzi, dividende, actiuni

Data: 1 ianuarie 2017   Ora: 16:35

Salariatii, pensionarii si persoanele fizice autorizate care castiga venituri suplimentare din dobanzile aferente depozitelor bancare, din dividende, actiuni bursiere sau drepturi de proprietate intelectuala vor fi taxati, de la 1 ianuarie, cu 5,5% in plus reprezentand contributia pentru sanatate. Impozitarea este plafonata la echivalentul a cel mult cinci salarii medii pe economie, calculata pe un an, potrivit News.ro. In cazul depozitelor ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

Ultimele stiri  analiza si evolutie  
Ultima Ora

UniCredit incheie un parteneriat cu London Stock Exchange in vederea sustinerii dezvoltarii IMM-urilor

Prin acest parteneriat se lansează UniCredit CEE Lounge în cadrul programului ELITE pentru accelerarea dezvoltării IMM-urilor Stabileşte o reţea de suport pentru IMM-urile cu ambiţii în cadrul UniCredit CEE UniCredit anunţă ... citeste mai mult

 
 
Articolul Saptamanii

INVITAȚIE CEL DE-AL 14-LEA RAPORT DE CERCETARE AL CNIPMMR „CARTA ALBĂ A IMM-URILOR DIN ROMÂNIA”

Joi, 14 iulie 2016, începând cu orele 10.30, la Teatrul Restaurant Elisabeta, din Bucureşti, bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 3., ... citeste mai mult