Dobanzi depozite RON - Lei


  Martie Aprilie Mai
Depozite Ron 5.09 % 4.64 % 4.40 %  
 
Persoane Fizice 5.53 % 5.36 % 5.14 %
 - Maturitate sub 1 an 5.55 % 5.37 % 5.15 %
 - Maturitate peste 1 an 5.96 % 5.75 % 5.61 %
 
Companii 4.73 % 4.14 % 3.86 %
 - Maturitate sub 1 an 4.73 % 4.14 % 3.86 %
 - Maturitate peste 1 an 4.94 % 4.61 % 3.70 %
 
 
Dobanzi la depozite - RON - Lei

Dobanzile la depozite in Ron - lei reprezinta rasplata oferita de catre banci deponentilor pentru sumele pe care acestia le depun la banca in moneda nationala.

Pe baza acestor depozite, bancile comerciale pot oferi mai departe credite catre clientii lor si obtin profit din diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite. De aceea, dobanda la depozite oferita de bancile comerciale este in general mai mica decat dobanda la creditele acordate, pentru toate maturitatile.

Dobanzile la depozite in Ron - lei variaza in functie de maturitati si de politica bancilor comerciale in anumite perioade. In general, dobanda la depozitele in lei este mai mica decat dobanda ROBOR la care bancile comerciale se pot refinanta de pe piata interbancara, pentru toate maturitatile, dar in anumite perioade aceasta relatie poate sa nu fie respectata.

Pentru clienti este important sa urmareasca daca dobanda la depozitele in lei este mai ridicata decat rata inflatiei la lei, pentru a intelege daca obtin o dobanda reala (adica dupa scaderea ratei inflatiei) pozitiva sau negativa, adica daca sumele depuse de ei la banca isi sporesc sau isi diminueaza puterea de cumparare.

In tabel sunt prezentate dobanzile medii la depozitele in lei pentru persoane fizice si companii, agregat si separat. Sunt prezentate dobanzile defalcat pentru maturitati sub 1 an si respectiv peste 1 an, pentru fiecare tip de client in parte.

STIRI ASOCIATE


Ordonanta Iordache afecteaza si economia: dobanzi mai mari, crestere economica mai mica. Investitorii sunt ingrijorati

Data: 1 februarie 2017   Ora: 17:06

Modificarile legislative care au fost anuntate de Guvern in noaptea de marti au un cost in economia romaneasca, devalorizand leul, crescand costurile de imprumut si incetinind cresterea economica, spune analistul economic Aurelian Dochia. "Am vazut ca astazi leul a scazut fata de principale valute si de regula, pe zona cursului de schimb apare cea mai rapida reactie. In functie de cum evolueaza lucrurile, daca protestele vor continua, atunci po... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

Ultimele stiri  analiza si evolutie  
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

 
 
Articolul Saptamanii

Primeşti bani fără să faci nimic: Există un motiv bun pentru care giganţii IT militează pentru venitul minim garantat

Marile companii americane încep să ia măsuri de precauţie pentru a încerca să evite să fie învinovăţite pentru momentul ... citeste mai mult