2010, un an de referinta pentru BCR BpL

Alexandru Ciobanu - BCR Banca pentru Locuinte

2010, un an de referinta pentru BCR BpL Data:19 mai 2011   Ora: 11:22

Sistemul de economisire-creditare incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ, sustine presedintele BCR Banca pentru Locuinte, Alexandru Ciobanu.

Printre beneficiile produselor de economisire-creditare, oficialul mentioneaza prima garantata de stat, dobanzi avantajoase si stabilitatea sistemului.

2010 a fost un an de referinta pentru BCR BpL, in conditiile in care institutia a obtinut profit cu doi ani mai devreme decat termenul preconizat initial si si-a dublat activele, afirma Alexandru Ciobanu.

1.BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat anul trecul primul profit net, atingand pragul de rentabilitate cu 2 ani inainte de termenul estimat initial. Care considerati ca sunt factorii care au determinat cresterea interesului romanilor pentru produsele de economisire-creditare?

Pentru BCR Banca pentru Locuinte, anul 2010 a fost un an de referinta, in care clientii nostri au demonstrat inca o data ca sunt oameni gospodari, care fac planuri pe termen mai lung si se preocupa sa investeasca pentru imbunatatirea calitatii vietii.

Interesul romanilor in sistemul de economisire-creditare se manifesta atat prin atractia fata de castigurile obtinute prin economisire, dar si catre posibilitatea de a obtine un credit avantajos, in lei, cu dobanda mica, de 5% sau 6% pe an, si fixa pe toata perioada creditului.

Astfel, beneficiile cumulate ale sistemului de economisire-creditare, corelate cu tendintele de schimbare demonstrate de comportamentul consumatorilor (orientare pe termen lung, interes spre imbunatatirea conditiilor locative), pot fi considerate factorii principali care au determinat cresterea interesului romanilor pentru produsele de economisire-creditare.

2.Care sunt avantajele acestui sistem comparativ cu produsele standard de creditare?

Sistemul de economisire-creditare incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

O parte din avantajele etapei de economisire ale produselor BCR Banca pentru Locuinte sunt:

- prima garantata de stat, care se acorda in perioada de economisire, si care, pe perioada recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata;

- dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului, atat in faza de economisire cat si in faza de creditare si

- siguranta depunerilor - depunerile efectuate la BCR Banca pentru Locuinte sunt garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Prima de stat reprezinta 25% din economiile anuale ale clientului, dar nu mai mult de 250 Euro/an/deponent si se acorda fiecarui cetatean roman care economiseste in sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Avantajele specifice ale etapei de creditare pentru produsele oferite de BCR Banca pentru Locuinte sunt:

- posibilitatea de a obtine un credit avantajos, in lei, cu dobanda mica si fixa pe toata perioada creditului (5% sau 6% pe an, in functie de tipul de contract ales);

- comision zero pentru analiza dosarului de credit;

- raportul de evaluare gratuit pentru creditele cu ipoteca;

- stabilitatea sistemului - fara risc valutar, fara fluctuatii ale dobanzilor;

- celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat - micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Avantajele cumulate ale etapelor de economisire si de creditare determina atractivitatea produselor oferite de BCR Banca pentru Locuinte si accesibilitatea lor pentru toate categoriile de clienti.

3.Ce conditii de eligibilitate trebuie sa indeplineasca solicitantii pentru a accesa produsele BCR Banca pentru Locuinte?

Produsele de economisire-creditare ale BCR Banca pentru Locuinte se adreseaza tuturor romanilor si ofera flexibilitate si adaptare la nevoile locative ale fiecarui client.

In etapa de economisire, orice cetatean roman, cu domiciliul in Romania, poate economisi in baza contractului de economisire-creditare incheiat cu BCR BpL pentru a beneficia de prima de stat (25% din economiile anuale, dar nu mai mult de 250 Euro / an / deponent).

Pentru obtinerea unui credit locativ avantajos, cu dobanda mica si fixa pe toata perioada contractului (5% sau 6% pe an, in functie de tipul de contract ales), clientii trebuie sa economiseasca suma minima (intre 40% si 50% din suma contractata - in functie de varianta de contract aleasa) si sa indeplineasca conditiile de eligibilitate solicitate de banca si de legislatia in vigoare.

Celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, inainte de a economisi suma minima, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta imediat un credit intermediar sau anticipat - micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

4.Care este schema de economisire-creditare cea mai profitabila? In ce conditii poate fi obtinuta cea mai mare valoare a primei acordate de stat?

Avand in vedere ca prima garantata de stat reprezinta 25% din economiile anuale, dar nu mai mult de 250 Euro/an/deponent si se acorda fiecarui cetatean roman care economiseste in sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ, pentru a obtine cel mai mare randament al produsului de economisire-creditare, se recomanda economisirea anuala a unei sume in lei echivalente a 1.000 Euro.

Clientii care pot economisi mai mult decat echivalentul a 1.000 Euro anual, pot incheia contracte pentru ceilalti membri ai familiei (sot/sotie, copii minori), astfel incat randamentul obtinut pentru fiecare contract va fi maxim.

5.BCR Banca pentru Locuinte a desfasurat pana luna trecuta campania “Tombola economisirii”. Cu ce noutati vine institutia pe care o reprezentati in perioada urmatoare?

Campania "Tombola economisirii" s-a desfasurat in perioada ianuarie - aprilie 2011. Intre 9 mai – 10 iunie, BCR Banca pentru Locuinte a pregatit o noua campanie de informare pentru clienti, prin care acestia isi pot realiza planurile "pas cu pas". Campania "La BCR Banca pentru Locuinte timpul este de partea ta" isi propune sa informeze cat mai multi romani despre beneficiile produselor de economisire-creditare oferite de BCR Banca pentru Locuinte, atat in perioada de economisire, cat si prin posibilitatea obtinerii unui credit locativ cu dobanda mica si fixa pe toata perioada contractului. In perioada tombolei, romanii gospodari care aleg BCR Banca pentru Locuinte au posibilitatea de a castiga 7 seturi de echipamente electrocasnice pentru bucatarie (in valoare de 4.000 lei fiecare) sau 30 de vouchere in valoare de 400 lei fiecare pentru cumparaturi de la Praktiker. Regulamentul promotiei si informatii suplimentare pot fi gasite pe site-ul BCR Banca pentru Locuinte (www.bcrlocuinte.ro).

6.BCR Banca pentru Locuinte implineste 3 ani de la infiintare in aceasta vara. Care sunt principalele realizari de pana acum ale bancii si care sunt in continuare obiectivele avute in vedere?

In cei aproape 3 ani de la infiintare, BCR Banca pentru Locuinte a scris o poveste de succes, reusind sa obtina statutul de lider al pietei de economisire-creditare in ceea ce priveste numarul de clienti si economiile atrase, sa intre pe profit cu doi ani mai devreme decat termenul preconizat initial, sa isi dubleze in ultimul an activele si sa urce semnificativ in topul bancilor din Romania.

Pentru aniversarea celor 3 ani de la infiintare, vom pregati, pe langa comunicarea rezultatelor obtinute si a obiectivelor propuse pentru urmatorul an de activitate, si cateva surprize extrem de placute pentru clientii nostri!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Interviuri asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Trei situatii in care ai nevoie de servicii de reincarcare Orange, in contextul pandemiei de coronavirus

La cumpana dintre ani, cand probabil ti-ai pus, ca toti ceilalti oameni, cateva dorinte pentru 2020, cu siguranta nu ti-ai imaginat ce turnura vor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai mult