Sunt inregistrat in CRB pot obtine credit ipotecar
Pentru a vedea videourile trebuie sa instalezi pluginul Flash

Sunt inregistrat in CRB pot obtine credit ipotecar

8 februarie 2011

Sursa: Efin.ro

Intarzierile la plata ratelor, diminueaza sansele de a obtine un credit in viitor, iar intarzierile de peste 60 de zile, anuleaza practic, posibilitatea de a obtine un nou credit.

Decizia de finantare, apartine in totalitate bancii.
Banca evalueaza in baza unor criterii, precum vechimea restantei, suma restanta si motivatia clientului, frecventa restantelor, potentialul de risc al fiecarui solicitant de credit in parte, si poate decide aprobarea sau respingerea cererii.

Bonitatea potentialului client, sau capacitatea de rambursare a creditului, este stabilita de catre banca printr-o metoda statistica, numita scoring.
Aceasta metoda, presupune atribuirea unui anumit numar de puncte elementelor precum: locul de munca, salariul, venituri suplimentare, proprietati, varsta etc.

Pentru a primi un credit ipotecar trebuie sa aveti o garantie, reprezentata de ipoteca, asupra constructiei sau a locuintei cumparate.

Ca masura de siguranta, unele banci impun o asigurare de viata, si una de locuinta, ambele cesionate in favoarea bancii.

Atunci cand un client doreste sa ia imprumut de la banca, el va completa o cerere de creditare, care contine informatii necesare procesului de evaluare a creditului.
Pentru ca banca sa-i acorde creditul, este necesara realizarea unui anumit numar de puncte, sau a unui scor minim prestabilit.

Scopul scoringului, este de a stabili probabilitatea statistica, de rambursare a creditului, deci de evaluare a riscului de credit.
Scoringul se efectueaza de catre banca, atunci cand un potential client doreste sa contracteze un credit de orice tip - ipotecar, imobiliar, de nevoi personale, auto.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


CATEGORII VIDEO

 • Lucrez in strainatate cu contract de munca, ce posibilitati am de a obtine un credit in Romania

  Lucrez in strainatate cu contract d [...]

  1:47
 • Pot sa fac un credit daca sunt raportat la Biroul de Credit sau CRB

  Pot sa fac un credit daca sunt raport [...]

  2:21
 • Pot lua un credit daca am contract de munca pe perioada determinata

  Pot lua un credit daca am contract de [...]

  1:22
 • Pot obtine un credit in conditiile in care am 20 de ani, nu am nici un venit si nu am lucrat niciodata

  Pot obtine un credit in conditiile in [...]

  1:37
 • Este avantajoasa refinantarea

  Este avantajoasa refinantarea

  1:47
 • Cum este posibila refinantarea

  Cum este posibila refinantarea

  1:09
 • Pot contracta un credit de refinantare daca am restante

  Pot contracta un credit de refinantar [...]

  1:09
 • Lucrez in afara tarii cu acte in regula si vreau sa-mi cumpar o masina in rate din Romania

  Lucrez in afara tarii cu acte in regu [...]

  2:29
 • Cand reincepe programul Rabla 2011

  Cand reincepe programul Rabla 2011

  0:53
 • Sunt in Biroul de Credit pot accesa credit Prima Casa

  Sunt in Biroul de Credit pot accesa c [...]

  2:14
 • Pot accesa credit Prima Casa cu o persoana care nu imi este ruda

  Pot accesa credit Prima Casa cu o per [...]

  1:51
 • Am intarziere la cardul de cumparaturi pot solicita credit Prima Casa

  Am intarziere la cardul de cumparatur [...]

  1:07

Comentarii


2 comentarii


Macarie Gligor , acum over 12 years
  (208)   (194)

Am depus la banca documentatie ptr. a face un imprumut mi sa respins creditul cu toate ca am reletat ca cineva sa folosit de datele mele personale ptr. a face un credit. Eu sunt in proces cu persoana respectiva iar justitia din romania favorizeaza infractorii. Va rogspuneti la cine sa ma adresez si la cine sa trimit documentatia ptr. a vedea frauda facuta de BCR cu acest infractor si care pe mine ma bagat in baza de date ca rau platnic.
 
cristian , acum over 13 years
  (251)   (248)

Buna ziua. Adevarul este ca activitatea bancilor din romania ar putea fi un exemplu clasic de lipsa de profesionalism,si nu ma refer doar la bancile mici ci includ marii jucatori de pe piata. Am incercat sa refinantez alte credite intr o perioada in care nu aveam inregistrari la crb intuind ca vor veni vremuri grele. am fost refuzat din motive pe care nici acum nu le pot intrezari. la una din banci mi s a spus ca dpdv financiar sunt ok,dar daca nu am telefon fix scoringul scade drastic ???. acum conform intuitiei mele sunt in dificultate , iar telefoanele de la banci ma ingrozesc. am avut tupeul sa ntreb: fratilor, dc nu mi ati aprobat refinantarea? acum prefer sa platesc facturile decat bancile. analistii lor care intrevedeau criza dc n au tras un semnal de alarma? de ce ni se arunca praf in ochi cu restantele in crestere? bancile nu si asuma , ca si oamenii politici, nici un fel de responsabilitate vis a vis de aceasta stare de lucruri creata partial de proproa politica de creditare. in loc sa ameninte prin telefon, chestie care denota lipsa de profesionalism a angajatilor proprii, nu ar fi mai lucrativ sa incerce sa gaseasca solutii personalizate. acum si cei mai analfabeti financiar vorbind isi dau seama ca si asuma o datorie mai mare, dar acest mod de abordare cred ca ar duce la detensionarea relatiilor banci-clienti datornici si la diminuarea semnificativa a datoriilor restante. este adevarat ca multe banci nu pot renunta la castigul imediat: sumele penalizatoare, dar eu cred cu tarie ca ar fi benefica renegociere contractelor cu clientii cu datorii. sau poate ca satelitii bancilor: ifn urile, sunt avantajate si implicit bancile, deci este mai usor sa fortezi mana clientilor si sa i impingi catre imprumuturi cu dobanzi ametitoare=castiguri rapide. din acest scurt raid va puteti da seama dc spun ca bancile din romania dau dovada de lipsa de profesionalism. multumesc