Topul National al Firmelor la a 20-a editie

Topul National al Firmelor la a 20-a editie Data: 12 noiembrie 2013   Ora: 16:16

Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza si in acest sfarsit de an Gala Topului National al Firmelor, editia a XX-a, cel mai important eveniment al elitei oamenilor de afaceri din Romania, care premiaza performanta din economia Romaniei inregistrata in anul 2012.

Topul National al Firmelor este organizat in exclusivitate de catre Camera Nationala, in conformitate cu prevederile Legii 335/2007 a Camerelor de Comert si Industrie din Romania, modificata si completata, fiind realizat pe baza unei metodologii complexe, implementate si validate de Sistemul Cameral din Romania, ca incununare la scara intregii tari a clasamentelor operatorilor economici la nivelul judetelor.

Topul National al Firmelor din Romania pastreaza primele maxim 10 pozitii pentru fiecare din cele 6 domenii majore de activitate, grupa de activitate si clasa de marime a intreprinderilor, structurate conform codului CAEN. Camera Nationala premiaza in cadrul acestei Gale firmele situate pe locul intai in acest clasament, la fiecare domeniu, grupa si clasa de marime a intreprinderii.

Dintre indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor amintim: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat, stabilite in baza datelor de bilant depus pentru anul 2012. Nu sunt admise: grupurile de interes economic, firmele ale caror cuantum format din suma datoriilor in legatura cu bugetul asigurarilor sociale, bugetul statului, impozitele si taxele neplatite la termenul stabilit la bugetele locale depaseste cuantumul creantelor sau firmele pentru care valoarea a cel putin unui indicator calculat este negativa.

Editia a XX-a a Topului National al Firmelor include 6516 de operatori economici, care s-au clasat pe primele locuri la nivel national, in cele sase domenii majore de activitate, respectiv: cercetare, dezvoltare si high-tech (600); industrie (2477); agricultura, pescuit, piscicultura (261); constructii (281); servicii (1977); comert-turism (920). Au fost selectate pentru Premiul National un numar de 920 firme.

„Aici se gasesc toti invingatorii, cei de pe locul intai si care, intr-o economie subreda si atat de napastuita de tot ceea ce s-a intamplat pe plan mondial, si, in mod special, la noi acasa, ati reusit sa fiti primii in afacerile dumneavoastra”, a declarat Presedintele CCIR, Mihail M. Vlasov, la Gala „Topul National al Firmelor”, editia 2012.

In cadrul evenimentului va fi lansat catalogul „Topul National al Firmelor, editia 2013”, care cuprinde cea mai valoroasa baza de date pentru mediul de afaceri romanesc, reprezentand coordonatele celor 6516 companii clasate pe primele 10 locuri la nivel national dintre care 920 companii ocupa locul I.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult