Tara cu doua monede oficiale. Vezi despre cine este vorba

Tara cu doua monede oficiale. Vezi despre cine este vorba Data: 17 februarie 2012   Ora: 11:15

Pentru o mai buna activitate a agentilor economici, Evgheni Sevciuk, intentioneaza sa introduca in circulatie inca o moneda.

Rusia a facut, in 2011, o noua mutare pentru extinderea uniunii sale vamale, din care mai fac parte Belarus si Kazahstan, cu inca doua state: Ucraina si Kirghizstan.

Pentru Rusia, aceasta uniune vamala este foarte importanta deoarece incearca sa integreze si sa unifice tarile vamale. Anul acesta se preconizeaza ca aceasta Uniune va deveni un spatiu economic comun care va avea si o moneda unica intre membrii sai.

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, vrea sa introduca in circulatie si rubla ruseasca, pentru a facilita schimbul cu Rusia.

"Se planifica examinarea posibilitatii de a introduce rubla ruseasca pe teritoriul transnistrean pentru simplificarea activitatii agentilor economici in cadrul Uniunii Vamale. Este foarte convenabil, pentru ca ofera posibilitatea agentilor sa economiseasca la schimbul valutar. Presupun ca rubla ruseasca ar putea circula in paralel cu rubla transnistreana pe teritoriul republicii noastre. In lume mai sunt asemenea cazuri", a spus Sevciuk.

Alte tari care au doua monede oficiale sunt Serbia-Muntenegru care are dinarul in Serbia si euro in Muntenegru.

Cuba are doua monede oficiale: peso, moneda nationala accepatat universal si peso convertible cubanez, echivalentul unui dolar american.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult