Mai putine tentative de fraude online in 2012

Mai putine tentative de fraude online in 2012 Data: 11 aprilie 2013   Ora: 14:45

Procentul tentativelor de frauda la plata online a continuat sa scada si in 2012 ajungand la nivelul de 0,19% din totalul tranzactiilor, fata de 0,24% in 2011, insa valoarea totala asociata acestora a crescut cu 37%, arata un studiu realizat de PayU. Tentativele de frauda au fost initiate din 178 de tari, de pe IP-uri din Romania (49%), Statele Unite (23%), Italia (5%) sau Marea Britanie (4%).

Segmentele cele mai expuse sunt reprezentate de turism (32% din numarul tentativelor de frauda), telecom (31%), servicii (18%) si IT&C (9%).

“In 2010 sau 2011, domeniul IT&C era unul dintre segmentele cu cel mai mic numar de tentative, sub 3% din total. Observam in prezent o crestere a varstei medii a celui care incearca o frauda, de la putin peste 20 de ani la 30 de ani, precum si o evolutie semnificativa a valorii medii a unei tentative, cu 31%. Aceste tendinte, impreuna cu cresterea preferintei pentru produse cu livrare fizica sau produse mai scumpe, demonstreaza ca persoanele care incearca sa fraudeze sunt tot mai bine pregatite si mai indraznete”, explica Anamaria Pirjol, Risc & Customer Experience Manager PayU Romania.

Cardurile folosite in tentativele de frauda sunt emise in proportie de 38% in Statele Unite, 16% in Romania, 8% in Italia si 8% in Marea Britanie. Restul cardurilor folosite au fost emise in special in Franta, Australia, Germania si Canada.

Sistemul PayU a protejat magazinele online de pierderi de peste 750.000 euro. Numarul dosarelor in care compania a colaborat cu DIICOT a crescut la 45, de la 18 in 2011.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult