Cat vom da pe carnea de miel?

Cat vom da pe carnea de miel? Data: 19 martie 2012   Ora: 15:54

Mai este numai o luna pana la Sarbatorile Pascale si fiecare dintre noi isi face calcule.

Crescatorii de miei se gandesc cu cat profit se vor alege, iar noi cat vom plati pentru un kilogram de carne.

Nu sunt motive ca pretul sa creasca, arata atat producatorii cat si autoritatile. Insa, piata ar putea fi influentata de clienti din Turcia, Grecia sau tarile arabe, dispusi sa dea mai mult.

"20 de lei pe kilogram, nu este mult", spune un crescator.

"Eu nu cred ca exista motivatie la ora actuala pentru a mari pretul la carnea de miel", a spus ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, intr-o conferinta de presa.

Comerciantii din Bucuresti spun ca au negociat deja cu producatorii din tara si ca s-au inteles la un pret de achizitie de 17 lei pe kilogram. Cu un adaos comercial al magazinului de 15%, carnea de miel ar putea ajunge la 25 de lei per kilogram.

Insa, vanzatorii se tem de intrarea pe piata a unui al treilea jucator ceva mai "generos": arabi, greic si turci, care dau cu usurinta 25 de lei pe kilogramul de miel, chiar in curtea producatorului.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult