Investeste intr-un echipament de protectie adecvat

Investeste intr-un echipament de protectie adecvat Data: 27 august 2015   Ora: 14:16

Contextul economic în care ne-am cufundat în anii de criză a însemnat, pentru foarte multe companii, reducerea costurilor operaționale de zi cu zi. Printr-o evaluare a echipamentului de protecție individual (EIP) necesar la locul de muncă și a factorilor determinanți pot rezulta oportunității de îmbunătățire a contului de rezultate.

            Dar cum pot pune degetul pe acești factori, te întrebi?

                   Începi cu angajații

Evaluarea ta ar trebui să înceapă pe teren. Pe teren ai ocazia de a relaționa cu angajații de prim nivel care se confruntă cu provocările de zi cu zi și supervizorii acestora. În acest fel vei descoperi care sunt factorii ce influențează fiecare procedură de lucru în parte, fapt ce îți va permite o mai bună evaluare a impedimentelor ce afectează productivitatea.

Dacă angajații nu beneficiază de o protecție a mâinilor adecvată pentru procese de tăiere, aceștia și-ar putea executa atribuțiile mai încet datorită lipsei de încredere în echipamentul de siguranță și pentru a evitare accidente. Similar, dacă mănușile de protecție nu le conferă suficientă dexteritate și aderență pentru a manipula obiecte umede sau uleioase, randamentul acestora ar putea fi scăzut datorită temerii de a nu scăpa sau deteriora obiectele cu care se lucrează.

            Productivitatea angajatilor poate fi afectată și de alți factori, incluzând, dar nelimitându-se, la temerea de înțepare, strivire, abraziune, dar și cu privire la confortul termic pe care îmbrăcămintea, pantofii de protectie și accesoriile echipamentului individual de protecție.

            Evaluează nivelul de confort

            Trebuie determinat dacă nivelul de confort pe care un echipament de protecție îl oferă este suficient pentru ca angajații să își desfășoare activitatea specifică la cel mai înalt nivel. Spre exemplu, un audit desfășurat la un producător din industria alimentară a relevat faptul că angajații purtau mănușile de protecție numai o perioadă scurtă din timpul de lucru din cauză că acestea nu erau confortabile și nu ofereau dexteritatea necesară. Deoarece durata de viată a mănușilor din zale (destinate carmangeriilor) este mare, iar prețul este ridicat, nefolosirea acestora s-a dovedit a fi costisitoare pentru companie.

            Bazându-se pe aceste rezultate, producătorul a înlocuit vechile mănuși cu unele ergonomice. Datorită confortului sporit, angajații le folosesc pe tot parcursul programului de lucru. Deși costul inițial al acestor mănuși a fost mai mare, producătorul a reușit să sporească productivitatea angajaților, dar și să facă o economie pe termen lung datorita duratei medii de viață mai mare a noilor mănuși

            Prevenția accidentelor

            Accidentele pot fi prevenite și reprezintă cea mai de seamă oportunitate pentru a face economii. Când companiile reduc riscurile produceri unor accidente, reduc, de asemenea, cheltuieli cu indemnizațiile medicale și timpul mort, afectat de inactivitatea angajatului accidentat.

            Majoritatea accidentelor pot fi prevenite prin echiparea și instruirea adecvată a personalului. Prevenirea accidentelor, precum alunecări, împiedicări sau căderi face parte integrată din managementul de succes al unei întreprinderi, iar angajatorii pot preveni majoritatea accidentelor şi îmbolnăvirilor la locul de muncă, dacă identifică şi apoi elimină, sau cel puţin reduc la minim, pericolele la locul de muncă.

            Redu pierderile

            Evaluând necesarul de EIP vei identifica soluții prin care vei putea reduce substanțial pierderile și costurile asociate modului de lucru. Reducerea pierderilor poate lua forma uzării echipamentului de protecție sau a produselor neconforme, rezultat al unui EIP ineficient.

            Manușile, spre exemplu, pot lăsa scame pe suprafețele unor produse ce necesită un grad înalt de atenție la detaliu. Acest lucru se poate transpune într-un proces suplimentar de aducere a produsului la conformitate, până la marcarea acestuia ca fiind rebut. Alternativ, angajatul și-ar putea da jos mănușile datorită faptului că procedurile sale implică sarcini care necesită o foarte mare dexteritate, cum ar fi completarea unei baze de date în computer.

            Toate aceste scenarii, pe lângă faptul că sunt costisitoare, consumă timp. Deși procesul de punere și dare jos a mănușilor nu durează decât 5-10 secunde, repetând mișcarea de mai multe ori pe zi, cinci zile pe săptămână, aproximativ 21 zile pe lună, timpul se adună.

            Controlează distribuția EIP

            Analizează consumul EIP pentru a determina cât de judicios este repartizat în rândul angajaților. În anumite companii, angajații pot avea acces nelimitat asupra unor componente ale EIP, cum ar fi mănușile de unică folosință sau antifoanele. O metoda prin care poți monitoriza consumul acestora este eliberarea lor pe baza de de cartelă. O alternativa mai puțin costisitoare este înființarea unui centru de distribuție a EIP, unde angajații trebuie să semneze pentru echipamentul de protecție preluat. Aceste sisteme permit managerilor să monitorizeze și să evalueze volumul solicitat de către angajați din anumite componente ale EIP, facilitându-le la sfârșit o mai bună optimizare a acestor cheltuieli.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Trei situatii in care ai nevoie de servicii de reincarcare Orange, in contextul pandemiei de coronavirus

La cumpana dintre ani, cand probabil ti-ai pus, ca toti ceilalti oameni, cateva dorinte pentru 2020, cu siguranta nu ti-ai imaginat ce turnura vor ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai mult