Creditul auto: avantaje si dezavantaje

Creditul auto: avantaje si dezavantaje Data: 21 februarie 2011   Ora: 10:14

Pentru persoanele interesate de achizitionarea unui autoturism, dar care nu dispun de fondurile necesare, institutiile financiare au in oferta de finantare trei produse dedicate: creditul auto, creditul de nevoi personale si leasingul auto.

Dintre acestea, creditele auto prezinta avantaje evidente: dobanda mai scazuta decat in cazul creditelor de nevoi personale, iar clientul devine proprietarul masinii inca de la inceputul perioadei de creditare, spre deosebire de finantarea in sistem leasing.

In plus, sumele imprumutate prin credit auto sunt mai mari decat in cazul creditelor de nevoi personale, fiind cuprinse intre 2000 euro si 75000 euro. Iar in cazul creditului auto, spre deosebire de leasingul auto, exista posibilitatea rambursarii anticipate a creditului dupa minim 6 luni de la contractarea acestuia.

Pe de alta parte, daca pentru creditele de nevoi personale nu se percepe o contributie minima, avansul pentru un credit auto variaza intre 10% si 25%. Totodata, pentru creditul auto, costurile de asigurare, taxele vamale, de inmatriculare, de inregistrare vor fi suportate de client.

Creditul auto poate fi utilizat pentru cumpararea unei masini noi sau second hand, in functie de specificatiile bancii.

Perioada de rambursare este cuprinsa intre 6 luni si 7 ani. In general, pentru automobilele second-hand suma imprumutata este mai mica, iar perioada de rambursare a creditului este mai scurta, reflectand perioada de amortizare a garantiei.

Pentru creditul auto, garantiile constau in garantie mobiliara (gajul) asupra unor bunuri mobile (ex. autoturismul achizitionat prin credit) si/sau asupra depozitelor colaterale in favoarea institutiei finantatoare. Gajul consta in remiterea de catre debitor in favoarea creditorului a unui bun mobil care, in cazul in care datoria nu va fi achitata la scadenta, va fi vandut si din banii obtinuti se va acoperi datoria debitorului.

In plus, clientul va incheia polita de asigurare CASCO, cesionata in favoarea bancii.

Categoriile de vehicule care fac obiectul creditului auto includ autoturisme, motociclete, motorete, barci cu motor, tractoare etc.

La acordarea unui credit auto, institutiile financiare solicita urmatoarele documente: cerere de credit, copie dupa actul de identitate, factura utilitati, adeverinta salariu, documente care atesta alte angajamente de plata (daca este cazul), factura proforma de la dealer.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Auto


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult