Studiu: Britanicii pariază mai des în prezent, decât înainte de pandemie

Studiu: Britanicii pariază mai des în prezent, decât înainte de pandemie Data: 19 noiembrie 2021   Ora: 16:16 Industria jocurilor de noroc online este unul dintre domeniile care au prosperat de la începutul pandemiei.

Industria jocurilor de noroc online este unul dintre domeniile care au prosperat de la începutul pandemiei. Fie că vorbim despre pariuri sportive, sloturi, ruletă sau blackjack online, jocurile pe bani reali au câștigat noi adepți și au fost accesate mai des de jucătorii care avea deja conturi deschise pe platformele de profil.

Cifrele tot mai bune sunt explicate din două perspective. În primul rând, jocurile de cazino au rămas una dintre puținele distracții accesibile, în contextul restricțiilor impuse pentru combaterea crizei sanitare. În al doilea rând, mulți oameni au avut de suferit din punct de vedere financiar, iar problemele cu banii îi fac pe unii să caute salvarea în gambling.

Tendința s-a accelerat după lockdown

Un exemplu elocvent în acest sens este cel al Marii Britanii, unde 63% dintre gamblerii constanți (care joacă în fiecare zi) au fost mai activi după martie 2020 decât până în momentul izbucnirii pandemiei. Procentul a fost relevat de un studiu efectuat de compania NerdWallet, care a scos la iveală și alte informații foarte interesante.

Potrivit sondajului efectuat pe un eșantion reprezentativ, aproape 62% dintre cei care au pariat mai mult în perioada lockdown-ului, comparativ cu perioada prepandemică, au menținut ritmul de joc chiar și după ridicarea restricțiilor. Mai mult, 12% din gambleri au intensificat această activitate după lockdown.

În mare parte, respondenții au arătat că sunt conștienți de faptul că ar mai trebui să nu mai aloce gamblingului atâtea resurse de timp și de bani. De fapt, 43% dintre cei care participat la studiu au mărturisit că încearcă să reducă suma jucată lunar, dar nu reușesc acest lucru.

„În contextul lipsei distracțiilor din timpul lockdown-ului, oamenilor le-a fost foarte greu să reziste tentației de a juca la pariuri sau la cazino online. Obiceiurile dezvoltate în ultimele 18 luni sunt acum greu de ignorat, deși s-au redeschis toate locurile unde cineva se poate relaxa”, a declarat Connor Campbell, expert financiar la NerdWallet.

Reprezentantul companiei a vorbit, apoi, despre campania pentru conștientizare a pericolului reprezentat de gambling, menționând că sunt mulți cei care doresc să reducă frecvența cu care practică jocuri de noroc, însă nu cunosc toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a combate dependența: „Ei se afundă într-o groapă tot mai adâncă, având în vedere presiunea financiară care se simte din toate direcțiile, cu creșterea prețurilor la energie, la alimente sau la asigurări”.

Tineretul este cel mai expus

Potrivit unui raport al Comisiei de Gambling, tinerii reprezintă cea mai expusă categorie, o mare parte dintre aceștia mărind timpul și bugetul alocate jocurilor de noroc odată cu izbucnirea pandemiei. Principala explicație este că ei au mai mult timp liber, raportat la ce se întâmpla înainte de răspândirea coronavirusului. Tendința este valabilă pentru ambele sexe.

„Intru în cazinoul online mai mult decât o făceam înainte de Covid. Seara, mă plictisesc și tind să joc până spre dimineață, în special bingo”, a mărturisit o jucătoare în vârstă de 25 de ani.

Astfel, capătă o importanță deosebită rolul operatorilor de jocuri de noroc, care au legătură directă cu pariorii și au mai multe pârghii de a acționa, prin uneltele puse la dispoziție pe platformele online. Doar că, în opinia jucătorilor, actorii din industrie acționează în sens contrar. Peste jumătate din pasionații de jocuri de noroc (53%) consideră că operatorii recurg la o strategie de publicitate prea agresivă.

Desigur, acest răspuns poate fi pus și în seama încercării de a găsi vinovați în altă parte decât în propria persoană. Nicio campanie de publicitate, oricât de agresivă ar fi ea, nu își poate atinge ținta dacă nu întâlnește un fond uman vulnerabil. Și cazinourile online licențiate în România se promovează puternic prin toate mediile de comunicare în masă, dar, cu toate acestea, țara noastră se plasează în marja inferioară de risc la nivel Uniunii Europene în ceea ce privește dependența de jocurile de noroc.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult