Credite

Oferta completa de credite pentru persoane fizice, IMM & PFA, firme si companii - alegeti categoria dorita si selectati tipul de credit.
Credite
Credite Persoane Fizice

CREDITE NEVOI PERSONALE

»
Creditele pentru nevoi personale sau creditele de consum sunt credite bancare destinate persoanelor fizice pentru care nu este necesara justificarea utilizarii banilor. Pentru creditul de nevoi personale fara ipoteca nu se solicita garantii. In plus, pentru acest tip de credit nu este necesar aportul propriu.
Dobanzile la creditele de nevoi personale pot fi fixe pe toata perioada de rambursare a imprumutului sau variabile.

CREDITE NEVOI PERSONALE CU IPOTECA

»
Creditele de nevoi personale cu ipoteca sunt credite bancare a caror destinatie nu trebuie justificata, in limita unei anumite valori imprumutate. Creditul de nevoi personale cu ipoteca este prevazut cu un plafon mult mai extins, de pana la 500 000 euro, iar perioada de rambursare se poate intinde pana la 30 de ani. Pentru acest credit este necesara constituirea unei garantii reale, de regula ipoteca de rang I asupra unuia sau mai multor imobile.

CREDITE IPOTECARE

»
Creditele ipotecare sunt credite pentru achizitia, construirea, renovarea unor locuinte sau cumpararea unui teren. Pentru un credit ipotecar, bancile solicita ipoteca de rang I asupra constructiei sau a bunului cumparat prin creditul acordat.
Bancile solicita un avans minim cuprins intre 15% si 25%. Se pot imprumuta intre 10 000 si 400 000 euro, iar perioada de rambursare este cuprinsa intre 10 ani si 30 de ani.

CREDITE IMOBILIARE

»
Creditele imobiliare se acorda in scopul achizitionarii unei locuinte sau a unui teren, dar si pentru constructia, modernizarea, reabilitarea sau extinderea unui imobil.
Garantia unui credit imobiliar consta in ipoteca de rang I asupra unui bun imobil care nu face obiectul creditului, respectiv asupra altei proprietati decat cea achizitionata prin credit. Acest aspect reprezinta diferenta intre un credit imobiliar si un credit ipotecar.

CREDITE PRIMA CASA

»
Creditele Prima Casa sunt destinate persoanelor care doresc sa achizitioneze pentru prima data o locuinta si care nu au beneficiat in trecut un credit ipotecar.
Principala conditie este ca solicitantul sa nu fi detinut sau sa nu detina o locuinta in proprietate, individual sau in comun, cu exceptia cotelor parti din locuintele dobandite prin mostenire. Creditul se acorda pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de ani, iar dobanda este variabila.

REFINANTARE CREDITE NEVOI PERSONALE SI CONSUM

»
Creditele de refinantare consum si nevoi personale presupun inlocuirea unuia sau mai multor credite de consum deja existente, cu un singur credit obtinut de obicei in conditii mai avantajoase. Printr-un credit de refinantare nevoi persoanle se achita in totalitate sumele aferente creditelor initiale. Refinantarea se obtine de la aceeasi institutie de credit sau de la o institutie concurenta. Creditele de refinantare consum au perioada de rambursare intre 6 luni si 10 ani.

REFINANTARE CREDITE IPOTECARE SI IMOBILIARE

»
Creditele de refinantare ipotecar sunt destinate refinantarii unuia sau mai multor credite ipotecare contractate anterior. O astfel de refinantare implica prelungirea perioadei de rambursare si, asfel, o rata lunara considerabil mai mica. Totodata, suma imprumutata prin refinantare poate fi mai mare decat suma aferenta achitarii creditelor initiale. Creditul de refinantare ipotecar iti aduce pana la 300 000 de euro, iar perioada maxima este de 30 de ani.

CREDITE AUTO

»
Creditele auto destinate achizitiei de masini noi sau second-hand, iar spre deosebire de leasingul auto, in cazul unui credit auto clientul devine proprietarul masinii inca de la inceputul perioadei de creditare. Garantiile constau in instituirea de gaj asupra masinilor achizitionate, iar acestea pot fi: autoturisme, motociclete, motorete, barci cu motor, tractoare etc. noi si rulate, in functie de politica interna a institutiei. Avansul variaza intre 10% si 25%.

CREDITE RAPIDE

»
Creditele rapide online sunt imprumuturi urgente destinate achizitionarii de bunuri de stricta folosinta sau platii cheltuielilor curente. Creditul rapid poate fi un credit online, credit la domiciliu sau credit in magazin, la punctele de lucru ale institutiilor financiare. Creditul rapid poate fi contractat in maximum 48 de ore, pentru sume mici, fara giranti sau garantii materiale.

CREDITE STUDII

»
Creditele de studii pot fi accesate pentru acoperirea cheltuielilor legate de plata studiilor universitare sau postuniversitare sau a cheltuielilor suplimentare (transport, cazare, taxe, hrana).
Suma maxima care poate fi obtinuta printr-un credit studii variaza intre 1000 euro si 10 000 euro, pe o perioada de rambursare de 5-10 ani.

CREDITE TURISTICE

»
Creditele turistice sunt acordate persoanelor fizice in scopul finantarii vacantelor, concediilor sau excursiilor in tara si strainatate.
Documentele necesare pentru contractarea unui credit turistic sunt: cerere de credit, copie dupa actul de identitate, adeverinta de venit, fisa fiscala si factura de utilitati. Fiecare institutie financiara isi rezerva dreptul de a solicita documente suplimentare in functie de politica interna de creditare.

CREDITE TRATAMENTE MEDICALE

»
Creditele tratamente medicale sunt credite destinate achitarii serviciilor aferente tratamentelor medicale de care beneficiaza clientul. Documentele necesare pentru contractarea unui credit turistic sunt: cerere de credit, copie dupa actul de identitate, adeverinta de venit, fisa fiscala si factura de utilitati. Fiecare institutie financiara isi rezerva dreptul de a solicita documente suplimentare in functie de politica interna de creditare.
Credite IMM & PFA

LINIE DE CREDIT IMM & PFA

»
Linia de credit IMM & PFA este un credit acordat persoanelor juridice pentru satisfacerea nevoilor curente de capital, inclusiv pentru refinantarea creditelor pentru nevoi de capital de lucru. Este destinata platii furnizorilor (achizitii de materii prime, materiale, marfuri etc.); utilitatilor (facturile de energie, gaz, telefon etc.); taxelor si impozitelor la Bugetul de Stat; salariilor. Linia de credit este revolving, orice suma rambursata putand fi utilizata din nou dupa rambursare.

CREDITE DE INVESTITII IMM & PFA

»
Creditele de investitii IMM & PFA sunt principalele instrumente de creditare utilizate de catre IMM-uri si persoanele fizice autorizate, in scopul achizitionarii de utilaje sau alte active fixe pentru desfasurarea activitatii acestora.
Creditele de investitii sunt oferite in general pe termen mediu si lung, iar garantia creditului consta in activul achizitionat si alte garantii suplimentare.

CREDITE DE ECHIPAMENTE IMM & PFA

»
Creditele pentru echipamente IMM & PFA se acorda persoanelor juridice in scopul finantarii achizitionarii echipamentelor necesare desfasurarii activitatii. Astfel, printr-un credit echipamente IMM si PFA pot fi achizitionate masini si utilaje, echipamente de birou, computere, echipamente medicale, atat noi cat si second-hand.
Valoarea creditului pentru echipamente poate ajunge la 200 000 euro, iar perioada de rambursare este, in general, de 5 ani.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

CREDITE PE TERMEN SCURT IMM & PFA

»
Creditele pe termen scurt IMM & PFA sunt utilizate de catre IMM-uri si persoanele fizice autorizate pentru acoperirea unor datorii scadente sau pentru investitii in active cu valoare mica, care permit rambursarea intr-un termen mai scurt de un an.
Rambursarea creditului se face liniar, in conformitate cu graficul stabilit la initierea contractului de creditare intre companie sau persoana fizica autorizata si institutia de credit.
Credite FIRME SI COMPANII

LINIE DE CREDIT FIRMA

»
Linie de credit Firma este un credit acordat persoanelor juridice pentru satisfacerea nevoilor curente de capital, inclusiv pentru refinantarea creditelor pentru nevoi de capital de lucru. Este destinata platii furnizorilor, utilitatilor, taxelor si impozitelor la Bugetul de Stat si salariilor.
Linia de credit este revolving, orice suma rambursata putand fi utilizata din nou dupa rambursare.

CREDITE DE INVESTITII FIRMA

»
Creditele de investitii Firma sunt principalele instrumente de creditare utilizate de catre firmele mari, in scopul achizitionarii de imobile sau alte active fixe pentru desfasurarea activitatii acestora.
Creditele de investitii sunt oferite in general pe termen mediu si lung, iar garantia creditului consta in activul achizitionat si alte garantii suplimentare.

CREDITE PE TERMEN SCURT FIRMA

»
Creditele pe termen scurt firma sunt utilizate de catre companii pentru acoperirea unor datorii scadente sau pentru investitii in active cu valoare mica, care permit rambursarea intr-un termen mai scurt de un an.
Rambursarea creditului se face liniar, in conformitate cu graficul stabilit la initierea contractului de creditare intre companie sau persoana fizica autorizata si institutia de credit.

CREDITE FONDURI STRUCTURALE

»
Creditele fonduri structurale au ca scop completarea finantarii acordate prin fonduri europene proiectelor eligibile. Creditele pentru fonduri europene pot fi accesate de companii in vederea finantarii proiectelor de investitii, modernizarii, echipamente etc.
Un credit in completarea fondurilor nerambursabile poate finanta un proiect in proportie de max 85% din valoarea investitiei. Se poate obtine o finantare de max 2.500.000 euro pe o perioada de 84 luni.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FACTORING

»
Factoringul este un contract comercial incheiat in scopul finantarii facturilor unei companii, denumita aderent, de catre o societate bancara sau o institutie financiara specializata, denumita factor. Prin factoring, aderentul transfera factorului proprietatea creantelor pe care le detine din facturi comerciale.
Factoringul poate fi cu regres si fara regres.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

CREDITE IN MAGAZIN

»
Creditele in magazin sunt credite bancare destinate persoanelor fizice si acordate direct in magazin de catre reprezentanti ai bancilor comerciale sau agenti ai acestora. Creditele sunt utilizate pentru achizitionarea produselor din magazinul respectiv, pe baza unei documentatii pe care cumparatorul bunului (de obicei bunuri de folosinta indelungata - aragaze, frigidere, masini de spalat, televizoare, alte electronice si electrocasnice sau autoturisme) o prezinta in agentie si tinand cont de intelegerea existenta intre magazinul respectiv si banca finantatoare.
Dobanzile la creditele in magazin pot fi fixe pe toata perioada de rambursare a imprumutului sau variabile. In multe cazuri, dobanda la credit este fixa si este continuta in rata afisata la produsul respectiv la achizitionare.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »