Verificare firme ANAF

ANAF verifica firmele si controleaza persoanele cu venituri mari, pentru stabilirea situatiei fiscale reale si pentru a se asigura ca acestea platesc impozitele catre stat.

ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) a fost infiintata la data de 1 octombrie 2003 in subordinea Ministerului Finantelor Publice, prin Ordonanta Guvernului nr. 86/2003, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale. Incepand cu ianuarie 2004, ANAF a devenit operationala, dobandind calitatea de institutie cu personalitate juridica proprie, prin desprinderea directiilor cu atributii in administrarea veniturilor statului din cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Verificarea existentei legale a unei firme se poate realiza prin intermediul programului RisCO, specializat in realizarea de rapoarte de bonitate. RisCO verifica firmele, prin generarea de rapoarte referitoare la situatiile legale si financiare ale firmelor pe baza informatiilor culese de la institutii si organizatii financiar-bancare, fiind un program 100% online, securizat.

In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza, de asemenea, Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene si Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti.

Organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu atributii in aplicarea politicii de administrare fiscala, ANAF isi desfasoara activitatea in domeniul administrarii veniturilor bugetare, prin intermediul procedurilor de: gestiune, colectare, control fiscal si dezvoltarea unor relatii de parteneriat cu contribuabilii.

Incepand cu 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ANAF asigura schimburile de informatii intracomunitare in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata si accizele, precum si adaptarea procesului de gestiune, colectare si control, astfel incat sa raspunda cerintelor administratiilor fiscale ale statelor membre ale Uniunii Europene.

ANAF are misiunea de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale firmei prin colectare si de a administra eficace si eficienta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, precum si de a furniza informatiile necesare conturarii politicii economice a Guvernului.

Click aici pentru descarcarea formularelor fiscale, necesare pentru depunerea la ANAF.

RisCo - Rating - CIP Online - Recom

 

Cum te ajuta RisCo?

Cu ajutorul RisCo poti solicita rapoarte privind situatia financiara sau juridica a unei firme. Poti verifica orice firma sau partener daca cunosti Codul Unic de Inregistrare al acestuia.

Acceseaza pagina de solicitare rapoarte dand click pe butonul ‘Verifica Firma’, introduci codul unic de inregistrare si bifezi ‘Raport RECOM’ sau 'Raport Situatii Financiare'. Raportul il vei primi prin email la adresa indicata. 

In cazul in care doresti verificarea mai multor firme sau sa efectuezi verificari periodice este recomandabil sa deschizi cont de client in sectiunea RisCo, pentru a beneficia de gratuitate la prima verificare efectuata.

Va rugam sa ne contactati daca aveti intrebari sau doriti informatii
suplimentare:

  • Tel: 021 209 53 93
  • Email: risco@efin.ro
  • Program: Lu-Vi 9.00 - 18.00

RisCo - Limitari generale de utilizare

RisCo este un instrument online care ofera posibilitatea de a obtine rapoarte despre situatia financiara si juridica a firmelor inregistrate in Romania.
RisCo reprezinta doar interfata electronica prin care se obtin rapoartele de la diferite institutii. Niciununul dintre rapoarte nu este produs pe baza informatiilor proprii. Toate datele solicitate si obtinute prin intermediul RisCo sunt stocate temporar pentru o perioada de 2 zile sub forma raportului solicitat in scopul de a fi descarcate de catre solicitant. Dupa expirarea celor 2 zile rapoartele sunt sterse complet si nu mai pot fi descarcate.
Rapoartele RisCo au scop informativ pentru solicitantii lor si nu pot fi folosite ca documente oficiale.
RisCo este subiect al Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului www.efin.ro si al Conditiilor de Utilizare RisCo.
Efin.ro, Financial View Media Services SRL, cat si oricare dintre angajatii sai nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere, implicita sau expresa, referitoare la orice informatii accesate prin intermediul site-ului.