Verificare CUI firme

CUI (Codul Unic de Inregistrare) al unei firme este un cod numeric unic, atribuit de organul fiscal competent fiecarui contribuabil ce desfasoara o activitate economica autorizata, sau cu profesie libera exercitata. Pentru firmele care desfasoara mai multe activitati autorizate sau care isi desfasoara activitatea in mai multe locatii, atribuirea CUI se face numai pentru activitatea principala, la sediul principal al firmei.

CUI (Codul Unic de Inregistrare) se mai regaseste sub denumirile de Cod de Identificare Fiscala (CIF), sau Cod Fiscal.

Atribuirea CUI (Codul Unic de Inregistrare) pentru o firma se face de catre Ministerului Finantelor Publice, care primeste pe cale electronica datele din cererea de inregistrare tip a firmei, transmise de camerele de comert si industrie teritoriale. Pe baza datelor prevazute in cererea de inregistrare a firmei, Ministerul Finantelor Publice atribuie, in termen de maximum 24 de ore, CUI (Codul Unic de Inregistrare).

In termen de 3 zile de la primirea CUI (Codul Unic de Inregistrare), camerele de comert si industrie teritoriale transmit Ministerului Finantelor Publice intreaga documentatie care a stat la baza solicitarii inregistrarii firmei.

CUI (Codul Unic de Inregistrare) atribuit fiecarei firme va fi utilizat de toate sistemele informatice care prelucreaza date privind comerciantii, precum si de comerciant in relatiile cu tertii, inclusiv cu autoritatile si institutiile publice, pe toata durata functionarii lui.

Verificarea valabilitatii CUI al unei firme se poate realiza prin intermediul programului RisCO, specializat in realizarea de rapoarte de bonitate. RisCO verifica CUI pentru orice firma si genereaza rapoarte referitoare la firme pe baza informatiilor culese de la institutii si organizatii financiar-bancare, fiind un program 100% online, securizat.

RisCo - Rating - CIP Online - Recom

 

Cum te ajuta RisCo?

Cu ajutorul RisCo poti verifica Codul Unic de Inregistrare (CUI) si existenta legala a unei firme. Poti verifica orice firma sau partener daca cunosti Codul Unic de Identificare (CUI) al acestuia.

Acceseaza pagina de solicitare rapoarte dand click pe butonul ‘Verifica Firma’, introduci codul unic de inregistrare si bifezi tipul de raport dorit. Raportul il vei primi prin email la adresa indicata. 

In cazul in care doresti verificarea mai multor firme sau sa efectuezi verificari periodice este recomandabil sa deschizi cont de client in sectiunea RisCo, pentru a beneficia de gratuitate la primele doua verificari efectuate.

Va rugam sa ne contactati daca aveti intrebari sau doriti informatii
suplimentare:

  • Tel: 021 209 53 93
  • Email: risco@efin.ro
  • Program: Lu-Vi 9.00 - 18.00

RisCo - Limitari generale de utilizare

RisCo este un instrument online care ofera posibilitatea de a obtine rapoarte despre situatia financiara si juridica a firmelor inregistrate in Romania.
RisCo reprezinta doar interfata electronica prin care se obtin rapoartele de la diferite institutii. Niciununul dintre rapoarte nu este produs pe baza informatiilor proprii. Toate datele solicitate si obtinute prin intermediul RisCo sunt stocate temporar pentru o perioada de 2 zile sub forma raportului solicitat in scopul de a fi descarcate de catre solicitant. Dupa expirarea celor 2 zile rapoartele sunt sterse complet si nu mai pot fi descarcate.
Rapoartele RisCo au scop informativ pentru solicitantii lor si nu pot fi folosite ca documente oficiale.
RisCo este subiect al Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului www.efin.ro si al Conditiilor de Utilizare RisCo.
Efin.ro, Financial View Media Services SRL, cat si oricare dintre angajatii sai nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere, implicita sau expresa, referitoare la orice informatii accesate prin intermediul site-ului.