China: Europa va trece peste criza datoriilor suverane

China: Europa va trece peste criza datoriilor suverane
Stire oferita de: Stire oferita de Ziare.com

Data: 6 noiembrie 2011   Ora: 13:46

Oficialii chinezi au declarat ca au incredere ca Europa va depasi criza si ca stabilitatea zonei euro este cruciala pentru revenirea economiei globale.

Ministrul de externe Yang Jiechi nu a facut, insa, nici o mentiune in legatura cu investitille din ultima perioada ale statului chinez in Europa, noteaza Yahoo News.

"Credem ca Europa are intelepciunea si abilitatea sa-si rezolve problema datoriilor", a declarat Jiechi, adaugand ca statul chinez a sustinut intotdeauna reactia Europei la criza financiara internationala.

Zona euro a cautat sa ofere Chinei un rol important in fondul sau de salvare, investind mai mult de 3,2 trilioane de dolari in rezerve externe de schimb valutar, cel mai mare din lume.

Exista, insa, limite pentru ce poate Beijingul sa ofere, a declarat un parlamentar chinez, cu toate ca Europa este cea mai mare piata de export pentru chinezi.

Liderii din cele mai mari economii ale lumii au declarat, in cadrul summit-ului G20 de la Cannes, ca Europa trebuie sa-si rezolve singura problemele si au amanat, pana anul viitor, orice decizie de a folosi resursele Fondului Monetar International, in aceasta problema.
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Un smartphone - mai multe probleme care pot aparea. Glassgsm te ajuta

Smartphone-ul - cel care a inlocuit orice mod de comunicare atestat in documentele istorice. Rapiditate, accesibilitate, eficienta si multe altele ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai mult