Proiectele din fonduri UE se ridica la 78 mil. euro

Proiectele din fonduri UE se ridica la 78 mil. euro
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 8 decembrie 2010   Ora: 13:55

"Pana la data de 2 decembrie 2010, Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a contractat 2.348 proiecte finantate de catre Fondul Social European si bugetul de stat, in valoare totala de 14,6 miliarde lei.

Din totalul acestora, suma contractata pentru proiectele care vizeaza situatia romilor in anul 2009 si anul 2010 se ridica la 315,2 milioane lei (aproximativ 78 milioane euro), reprezentand aproximativ 2,4% din valoarea contractelor incheiate in cadrul POSDRU", potrivit unei analize a Agentiei de Dezvoltare Comunitara "Impreuna".

Astfel, din totalul sumei alocate in cadrul POSDRU, de 4,2 miliarde euro pentru perioada 2007-2013, suma contractata pentru proiectele adresate minoritatii romilor reprezinta 1,4%, spun reprezentantii agentiei.

Valoarea totala eligibila a proiectelor adresate minoritatilor romilor se ridica la 213,4 milioane lei (din Fondul Social European, bugetul de stat si contributia solicitantului) in anul 2010, fiind contractate 12 proiecte.

In anul 2009, au fost contractate 11 proiecte adresate romilor, a caror valoare totala se cifreaza la 91,8 milioane lei (din Fondul Social European, bugetul de stat si contributia solicitantului).

Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna" a lansat miercuri proiectul "Imputernicirea femeilor rome pe piata muncii", in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia si Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale.

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013 "Investeste in oameni", si se deruleaza pe parcursul a doi ani.

Pentru implementarea sa va fi elaborat un studiu de cercetare la nivel national care sa arate situatia romilor si in special a femeilor rome pe piata muncii.

"Prin implementarea acestui proiect, a carui valoare se ridica la 4 milioane lei, peste 1.000 de salariati aflati in pozitii vulnerabile vor beneficia de informare cu privire la drepturile lor pe piata muncii, 30 de experti vor sustine 40 de evenimente de informare si constientizare in 40 de judete, 80 de reprezentanti ai structurilor sindicale, societatii civile si institutiilor publice relevante vor fi instruiti in domeniul managementului participativ si mobilizator, in paralel cu realizarea unei retele interprofesionale in domeniul muncii", spun reprezentantii agentiei.

"Ne este mai usor sa vedem femeile rome ce se fac vizibile prin lucruri pitoresti, iesite din tipar, decat pe acele femei rome care ne servesc, curata masa la restaurant, care ofera educatie copiilor in scoli, au grija de sanatatea noastra sau pe cele care curata strazile si colecteaza gunoaiele.

Ele sunt femeile invizibile, femeile care presteaza munci invizibile, a caror viata nu ofera spectacol pentru cei din jur", a declarat managerul proiectului, Carmen Gheorghe.

Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna" a fost infiintata in 1999 si are ca principale obiective dezvoltarea parteneriatelor cu asociatii private, publice, nationale si internationale, specializate in cercetarea si implementarea programelor sociale pentru romi.

Proiectele derulate de Agentia "Impreuna" in anul 2010 se ridica la 2,8 milioane lei. 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai multAdvertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult