Vrei mai multi bani la angajare? Invata sa negociezi!

Vrei mai multi bani la angajare? Invata sa negociezi! Data: 9 iulie 2019   Ora: 15:00

Pentru unii angajati, interviul de angajare este cel mai important pas, in timp ce pentru altii este doar o formalitate. Indiferent in ce tabara te afli, afla ca este cel mai bun moment pentru a-ti negocia salariul si pentru a obtine mai multi bani. Daca te preocupa veniturile tale, invata sa negociezi!

 

Negocierea salariului a devenit o adevarata arta, iar multi angajati esueaza cu brio in cel mai important pas din cariera lor. Iar natura conflictului este simpla – angajatul isi doreste sa obtina cat mai multi bani posibil, iar angajatorul urmareste sa plateasca cat mai putin. Asadar, cum poate duce un astfel de conflict intr-un punct favorabil pentru ambele parti?

 

 

Vrei mai multi bani la angajare? Invata sa negociezi!

 

Nimeni nu s-a nascut invatat si este clar ca nu putem vorbi de reguli stricte pe care sa le urmam cu totii in momentul in care vrem sa negociem salariu. Cu toate acestea, sunt cateva cuvinte si fraze ce nu ar trebui spuse niciodata.

 

Daca vrei sa obtii mai multi bani la angajare, nu spune niciodata:

 

1. “Accept oferta dumneavoastra”

 

Fiind vorba de o negociere, este foarte important sa nu o inchei inainte sa inceapa. Nu accepta prima oferta pe care o primesti de la angajator, cere o alta suma decat cea propusa si asteapta raspunsul.

 

2. “Vreau suma X”

 

Daca folosesti aceasta exprimare, iti vei anula aproape toate sansele. Este o strategie care nu va functiona niciodata, deoarece nu lasi loc pentru o discutie. In cel mai bun caz, daca pretentiile tale nu sunt prea mari, vei primi suma dorita. Insa in acelasi timp sunt sanse foarte mari ca suma ceruta sa fie cu mult sub suma oferita pentru acel post. Ce trebuie sa faci? Cere-i angajatorului sa iti faca o oferta sau, daca acest lucru nu este posibil, evita sa ceri o suma fixa.

 

3. “Nu doresc aceasta oferta”

 

Din nou, este o fraza care iti anuleaza toate sansele in timpul unei negocieri. Poate ca suma oferita de angajator nu este ceea ce iti doresti, insa este recomandat sa pastrezi deschisa negocierea. Mai degraba, incearca sa motivezi de ce consideri ca meriti mai multi bani. Sau incearca sa afli daca suma oferita este cea finala.

 

5. “Oferta mea finala este… “

 

Este o greseala pe care o fac foarte multi angajati in timpul unei negocieri de salariu. Iti doresti un job nou, nu sa fii mereu in cautari. Asadar, evita expresiile categorice si lasa loc pentru negociere.

 

6. “Stiu ce salarii sunt in firma”

 

Este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face in timpul unei negocieri de salariu. Poate ca informatiile pe care le ai sunt corecte, insa nu va fi in avantajul tau sa faci aceasta afirmatie. Nu uita, trebuie sa tii cont si de vechimea celorlalti angajati sau de calificarea pe care o au.

 

Citeste mai multe articole de interes pe www.risco.ro

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Financiare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult