FNGCIMM, peste 11.000 de garantii prin Prima Casa acordate in 2014

FNGCIMM, peste 11.000 de garantii prin Prima Casa acordate in 2014 Data: 22 iulie 2014   Ora: 14:16

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat in primele sase luni din 2014 peste 11.000 de garantii in cadrul Programului Prima Casa.

In topul pe judete, in functie de numarul de solicitari primite, se regasesc: Municipiul Bucuresti cu 27,6% din total, judetul Cluj cu 8,1%, judetul Ilfov cu 7,1%, judetul Timis cu 5,8% si judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi cu procente cuprinse intre 3-5% fiecare.

Programul Prima Casa a fost accesat cu preponderenta de tineri cu varsta cuprinsa intre 26 si 35 de ani care au preferat achizitionarea apartamentelor de 2 camere.

Prin contractele incheiate de la inceputul Programului si pana la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM a acordat peste 119.200 de garantii, in valoare de cca. 2,3 miliarde euro, pentru credite accesate in valoare de peste 4,56 miliarde euro. Valoarea medie a finantarii accesate in cadrul programului este de 38.300 euro.

In continuare se mentine o rata de nerambursare a creditelor de 0,2%, plafonul disponibil in acest moment in cadrul programului Prima Casa fiind de cca. 1,09 miliarde lei (inclusiv plafonul de cca 490 milioane lei destinat achizitiei de locuinte prin ANL).

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Banci Si Asigurari


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult