Transportatorii se revolta pe Guvern: Aveti grija cu taxa auto!

Transportatorii se revolta pe Guvern: Aveti grija cu taxa auto!
Stire oferita de: Stire oferita de Ziare.com

Data: 10 ianuarie 2013   Ora: 16:27

Transportatorii atentioneaza Guvernul ca ar trebui sa ia in considerare si costurile care trebuie platite pentru implementarea taxei auto pe 2013, nu doar sa se gandeasca cum sa creasca veniturile colectate din acest bir.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a precizat ca colectarea taxei auto prin diferentierea impozitului auto functie de nivelul de poluare va conduce la reducerea birocratiei atat pentru firme si persoane fizice, care nu vor mai trebui sa faca drumuri multiple, sa completeze formulare diferite, cat si pentru statul roman, care ar avea costuri administrative mai reduse sau ar putea sa isi plateasca mai bine angajatii existenti tocmai pentru a imbunatati relatia cu contribuabilii.

Transportatorii propun aplicarea modelului german privind taxa auto

"Orice defalcare a sumei incasate, intre buget de stat si buget de mediu, daca este considerata imperios necesara a fi realizata, aceasta poate fi realizata ulterior si automat in trezoreria statului, fara a solicita suplimentar proprietarii de autovehicule", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

UNTRR aminteste ca castigul statului si al proprietarilor de autovehicule va fi considerabil, prin reducerea timpului si efortului financiar urias necesare la inmatriculare, impozitul anual putand fi platit dupa inregistrarea in evidente ale autovehiculelor.

"O estimare a costurilor de colectare, restituire si reinstituire eronata a taxei auto, poate indica ca statul roman este sadic fata de contribuabili si masochist cu sine", se mai arata in comunicat.

Transportatorii amintesc ca in China nu se depun declaratii de venit pentru cei cu venituri anuale sub 14.700 euro, deoarece costurile unui aparat administrativ necesar sa gestioneze evidentele sub acest prag de venit ar fi mai mari decat veniturile obtinute.

"Avand volume uriase statul Chinez nu isi permite erori de genul celei petrecute in Romania si perpetuata in privinta taxei auto. Daca in Romania platim pe tot ce face Guvernul de zeci de ori mai mult decat tarile dezvoltate din UE - nu e de mirare ca nu vor fi suficienti bani in bugetul de stat nici daca am avea cel mai mare PIB/locuitor din UE", remarca UNTRR.

Astfel, transportatorii reitereaza ca gestionarea corecta a costurilor la stat nu trebuie sa insemne salarii mai mici sau personal mai putin, ci plata corecta pentru responsabilitatea solicitata.

"Majorati substantial salariile angajatilor de la stat si cresteti responsabilizarea acestora si eliminarea spagilor. Oferiti mai mult si cereti mai mult angajatilor de la stat, recompensati performanta veritabila. Salariile mici la bugetari si evaziunea fiscala mare erodeaza economia Romaniei. Salariile mari la bugetari si o evaziune fiscala minima, consolideaza economia Romaniei", au sfatuit cei de la UNTRR pe membrii Guvernului.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca noua taxa auto pentru 2013 va fi una de mediu, ce va tine cont de capacitatea cilindrica a motorului si de normele de poluare.

C.P.
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult