Sectiunea 1 Dispozitii generale

Data: 12 decembrie 2011   Ora: 16:27

    Categoriile de persoane juridice care pot procura, detine
si folosi arme si munitii

   Art. 66. - (1) Institutiile publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale sunt autorizate sa procure, sa instraineze, sa detina si sa foloseasca arme letale si arme neletale, precum si munitia corespunzatoare, pentru inarmarea personalului propriu, in conditiile stabilite prin legi speciale.

   (2) Persoanele juridice de drept public, altele decat cele prevazute la alin. (1), precum si persoanele juridice si unitatile subordonate sau aflate in coordonarea acestora sunt autorizate sa procure, sa detina si sa foloseasca arme letale si arme neletale, precum si munitia corespunzatoare, in conditiile prezentei legi, pentru exercitarea atributiilor specifice stabilite prin actele normative de organizare si functionare a acestora.

   (3) Persoanele juridice de drept privat, care nu sunt subordonate sau aflate in coordonarea unor institutii publice, pot fi autorizate in conditiile prezentei legi, in functie de obiectul lor de activitate, sa procure, sa detina si sa foloseasca arme letale si arme neletale, precum si munitia corespunzatoare, pentru:

   a) inarmarea personalului abilitat sa desfasoare activitati de paza, daca aceasta se justifica pentru asigurarea pazei sediilor, imobilelor sau obiectivelor care le apartin sau carora le asigura protectie, precum si a pazei persoanelor, bunurilor, valorilor sau transportului ori depozitarii de valori importante, in cazul societatilor al caror obiect de activitate il constituie prestarea de servicii in domeniul pazei ori al celor care isi pot asigura paza proprie, in conditiile legii;

   b) desfasurarea activitatilor de executare a tragerilor cu arme in poligoane special amenajate, pentru antrenament sau divertisment, precum si organizarea si desfasurarea cursurilor prevazute la art. 15 alin. (1) lit. g);

   c) desfasurarea activitatilor artistice, in centrele de productie cinematografica si televiziune, precum si in cadrul spectacolelor de circ si teatru.

   (4) Muzeele pot fi autorizate, in conditiile prezentei legi, sa procure si sa detina arme de colectie, precum si arme neletale, dupa caz.

   (5) Persoanele juridice straine nu pot fi autorizate sa detina sau sa foloseasca, pe teritoriul Romaniei, arme militare si arme letale, precum si munitia corespunzatoare acestora.

    Autoritatile competente sa acorde autorizari de procurare,
detinere si folosire a armelor si munitiilor

   Art. 67. - Autorizarile prevazute la art. 66 alin. (3) si (4) se acorda de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, inspectoratele judetene de politie in a caror raza de competenta se afla sediul social al persoanei juridice, precum si de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, in conditiile prezentei legi.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora