LEASING IMOBILIAR

Info

Leasingul imobiliar reprezinta un instrument financiar utilizat in achizitionarea de sedii de firme sau imobile. Pot opta pentru leasing imobiliar in special agentii economici, dar si persoanele fizice care doresc sa achizitioneze un imobil deja construit. Leasingul imobiliar pentru construirea de imobile noi este foarte rar practicat.

Spre deosebire de creditul ipotecar pentru achizitia unei locuinte, in cazul leasingului imobiliar solicitantul devine proprietar doar la sfarsitul contractului de leasing. Dreptul de proprietate asupra imobilului se transforma catre utilizator dupa plata valorii reziduale.

Perioada de finantare este de 7-12 ani.

Garantia firmei de leasing o reprezinta proprietatea asupra imobilului finantat, iar acesta trebuie evaluat de catre un evaluator atestat.

Sale and lease-back este o varianta a contractului de leasing care consta in vanzarea de catre o societate comerciala (care va deveni locatar/utilizator) a unui imobil (sau mai multe) catre o institutie financiara (locatorul/ finantatorul), urmata de preluarea lor imediata in regim de leasing. Asfel, utilizatorul este si furnizorul bunului finantat. In acest mod, proprietarul vinde in prima faza imobilul catre societatea de leasing urmat apoi de redobandirea lui prin contractul de leasing.

In urma acestei operatiuni se obtine o importanta cantitate de lichiditati care poate fi utilizata pentru domeniul principal de activitate al firmei, pentru investitii pe termen lung sau pentru capital de lucru, pastrand pe toata perioada de leasing drepturile de utilizare ale imobilizarilor respective. Pe perioada operatiunii de sale and lease-back, societatea de leasing nu are dreptul sa instraineze respectivul imobil atata timp cat locatorul isi achita obligatiile contractuale.

Rata pe luna Caracteristici Leasing Banca
1,258 Dobanda 8.25%   DAE 12.22%  
Rating

Leasing imobiliar EUR

Leasing imobiliar - Leasing imobiliar in EUR
Avand in vedere contextul economic si financiar actual din Romania, utilizarea leasing-ului ca instrument financiar, a devenit o alternativa rapida si eficienta de finantare, pentru dezvoltarea firmelor din sectorul privat. (...)

  • Suma maxima: Nelimitata
  • Perioada maxima: 10 ani
  • DAE: 12.22% Info
  • Rata lunara: 1,258 EUR Info
Suma max: Nelimitata
Aplicatii: 21
Leasing imobiliar EUR - International Leasing IFN SA           
International Leasing IFN SA         
Aplica »
3,134 Dobanda 8.00%   DAE 8.30%  
Rating

Leasing imobiliar

Leasing imobiliar - Leasing imobiliar in EUR
Leasingul imobiliar reprezinta o solutie de finantare individuala moderna. Adaptandu-se nevoilor particulare ale fiecarei companii in parte, leasingul imobiliar asigura flexibilitatea economica a utilizatorului, unul dintre factorii de baza ai succesului strategiei unei afaceri. (...)

  • Suma maxima: Nelimitata
  • Perioada maxima: 15 ani
  • DAE: 8.30% Info
  • Rata lunara: 3,134 EUR Info
Suma max: Nelimitata
Leasing imobiliar - UniCredit Leasing Corporation IFN S.A.  
UniCredit Leasing Corporation IFN S.A.
Aplica »
link sponsorizat
promo
Suma
Companie
Moneda
Perioada
Avans %
 
  • Sterge filtre
 
 

Stiri LEASING IMOBILIAR


Leasingul imobiliar a atras finantari de 66,17 mil euro in T1

Leasingul imobiliar a atras finantari de 66,17 mil euro in T1

Finantarile acordate pe piata de leasing din Romania in primele trei luni din 2010 s-au indreptat catre diverse domenii, astfel ca 14% (35,063 milioane euro) din total au vizat leasingul pentru echipamentele, 27% (66,172 milioane euro) leasing imobiliar si 59% (141,511 milioane euro) contracte de leasing in sectorul transporturilor. Cea mai mare cota de piata este inregistrata de sectorul compa...

Sectiune: Articole | Data: 25 mai 2010Ghiduri LEASING IMOBILIAR

Ce este leasingul imobiliar?

Ce este leasingul imobiliar?

Leasingul imobiliar reprezinta un instrument financiar utilizat in achizitionarea de sedii de firme sau locuinte. Leasingul imobiliar este un produs mai usor de accesat pentru agentii economici, insa acest tip de finantare se adreseaza si persoanelor fizice care doresc sa cumpere un imobil deja construit.


Cine poate solicita un leasing imobiliar?

Cine poate solicita un leasing imobiliar?

Oferta de leasing imobiliar este adresata persoanelor fizice sau juridice romane, care indeplinesc conditiile prevazute de Regulamentele Bancii Nationale a Romaniei, privind capacitatea de rambursare si bonitatea.