Leasing auto Bcr Leasing Ifn S A

Info

Leasingul auto este un sistem de finantare oferit de firme de leasing specializate, persoanelor fizice si juridice care doresc sa achizitioneze o masina. Exista doua tipuri de leasing masini: leasing auto noi si leasing auto rulate. Bunul finantat este proprietatea firmei de leasing pana la achitarea ultimei rate de leasing.

Leasingul operational consta in inchirierea de bunuri pentru care se plateste o chirie - contravaloarea folosintei bunului pe o durata determinata – iar la sfarsitul contractului optiunea de cumparare a bunului fiind optionala.

Rata de leasing reprezinta, in cazul unui leasing autoturisme, rata lunara platita pentru dobandirea autoturismului si este cota-parte din valoarea bunului si a dobanzii de leasing si cota-parte din prima de asigurare, dupa caz.

Avansul minim solicitat de companiile de leasing variaza intre 20% si 30%, dar clientii pot aduce un aport propriu mai mare.

Perioada leasingului auto este de 1-10 ani.

Valoarea reziduala reprezinta suma de bani pe care clientul trebuie sa o achite la sfarsitul contractului de leasing si se exprima ca procent din pretul masinii. In general, valoarea reziduala nu depaseste 20% din valoarea autoturimului. In urma achitarii acestei sume dreptul de proprietate asupra bunului se transfera catre utilizator.

Pe langa dobanda lunara, costul contractului de leasing include plata unor comisioane precum: comisionul de analiza, comisionul de administare, taxa logistica.

Companiile de leasing solicita in mod obligatoriu asigurarea bunului prin RCA si CASCO de la companii de asigurari agreate.

Nu s-a gasit niciun rezultat! Va rugam incercati alte criterii de filtrare.
 
Val. autoturism
Companie
Moneda

Perioada
Leasing
Avans %
 
  • Sterge filtre
 
 

Stiri LEASING AUTO


Piata de leasing operational- crestere de 11% in 2012. Firmele critica prevederile Codului Fiscal

Piata de leasing operational- crestere de 11% in 2012. Firmele critica prevederile Codului Fiscal

Piata de leasing operational a crescut in 2012 cu 11% fata de anul precedent, ajungand la 41.500 de unitati. Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing operational, in topul primelor cinci companii membre se afla: LeasePlan Romania, cu o cota de piata de 18%, urmata de ALD Automotive si Porsche Mobility, fiecare cu o cota de piata de 17%. In continuare se regasesc Arval S...

Sectiune: Articole | Data: 12 februarie 2013Sute de banci vor primi bani de la BCE

Sute de banci vor primi bani de la BCE

Banca Central Europeana va imprumuta 800 de banci cu 529,53 miliarde euro, pe termen de trei ani. Vorbim de cea de-a doua transa dupa cea din decembrie. Masura este luata pentru a restabili increderea in institutiile financiare europene. Potrivit Bloomberg, analistii nu se asteptau ca un numar atat de mare de banci sa ceara ajutor BCE.

Sectiune: Articole | Data: 1 martie 2012BCR Leasing ofera reduceri de pana la 48% pentru 290 de vehicule rulate

BCR Leasing ofera reduceri de pana la 48% pentru 290 de vehicule rulate

BCR Leasing ofera reduceri de pana la 48% din pretul de vanzare pentru un numar de 290 autoturisme si vehicule comerciale rulate, in functie de tipul de vehicul, au anuntat reprezentantii institutiei. Vehiculele incluse in promotie apartin celor mai cautate marci de pe piata romaneasca, au garantia unor kilometri reali, sunt expertizate de evaluatori ANEVAR si, in marea majoritate, sunt inmatr...

Sectiune: Articole | Data: 22 noiembrie 2011Ghiduri LEASING AUTO

Tipuri de leasing auto

Tipuri de leasing auto

Exista doua tipuri de leasing auto:  financiar si operational. In ceea ce priveste leasingul financiar, cumparatorul semneaza un contract prin care se angajeaza sa plateasca, pe langa rata lunara la leasing, si asigurarea, taxele, reparatia si, daca masina nu mai poate fi utilizata, costurile de debarasare. In cazul leasingului operational, clientul nu trebuie sa plateasca decat rata lu...