Download Dictionar financiar Roman - EnglezDescarca Dictionarul de termeni financiari, ce contine peste 2000 de cuvinte si expresii traduse din limba romana in limba engleza, cu definitiile aferente.

Aceasta resursa cuprinde fisiere in format: Word™ =
Nu dispuneti de un arhivator? Puteti descarca, gratuit, unul aici:

Continut Dictionar financiar Roman - Englez:

A accepta livrarea - Take delivery

(1) Acceptarea de catre detinatorul unui contract futures a livrarii marfii care reprezinta activul de baza. De exemplu, cumparatorul unui contract futures pe aur care are nevoie de acest metal poate planifica sa accepte livrarea in loc sa-si inchida pozitia. (2) A accepta livrarea certificatelor valorilor mobiliare care au fost cumparate (daca valorile mobiliare sunt in forma materializata).

A acoperi - Cover

A cumpara o valoare mobiliara care anterior a fost vandut short cu scopul de a inchide pozitia.

A actiona inainte - Running ahead

(1) Cumpararea sau vanzarea unei valori mobiliare de catre un broker pentru contul sau personal inainte de executarea ordinelor clientilor pentru acea valoare mobiliara. (2) De asemenea, atunci cand o firma de brokeraj emite un raport negativ despre o companie iar un broker actioneaza pe baza raportului pentru contul sau personal inainte sa informeze clientii cu privire la raportul respectiv. Aceasta actiune este ilegala. De asemenea, denumita front running.

A angaja o pozitie - Take a position

(1) Expresie utilizata atunci cand un investitor cumpara sau vinde actiuni, obligatiuni sau alte instrumente financiare transferabile. O pozitie poate fi long sau short. (2) A cumpara actiuni ale unei companii cu intentia de a le pastra ca investitie pe termen lung sau de a prelua controlul in cadrul companiei. In Statele Unite, o persoana care angajeaza o pozitie de 5% sau mai mult din actiunile aflate in circulatie ale unei companii trebuie sa raporteze acest lucru la Securities and Exchange Commission, la bursa la care este listata compania tinta si la compania tinta.

Pentru acces complet la toti termenii dictionarului, este necesar sa descarcati fisierul, conform indicatiilor de mai jos. Va multumim!