Download Analiza riscului unui proiect si alocarea optima a capitaluluiDupa plata prin SMS veti putea descarca o arhiva ce contine urmatoarele documente:

  • Riscul de capital
  • Evaluarea riscului individual al proiectelor de investitii
  • Riscul si rentabilitatea unui portofoliu de investitii
Aceasta resursa cuprinde fisiere in format: Word™ =
Nu dispuneti de un arhivator? Puteti descarca, gratuit, unul aici:

Continut Analiza riscului unui proiect si alocarea optima a capitalului:

Extras din Analiza riscului unui proiect si alocarea optima a capitalului

Am presupus ca fiecare proiect de investitii va genera un set de cash-flowuri, dupa care am analizat aceste fluxuri de numerar pentru a stabili daca proiectul va fi acceptat sau refuzat. De obicei, cash-flowurile nu sunt cunoscute cu exactitate, iar cash-flowurile previzionate ale unui proiect pot fi negative.

In continuare, vom examina tehnicile utilizate de firma pentru a determina riscul unui proiect si profitul potential al acestuia.

Exista trei tipuri distincte de riscuri de capital:

1. Risc individual al unui proiect: este riscul pe care proiectul l-ar avea daca ar fi singurul activ al firmei. Este masurat de variabilitatea rentabilitatilor estimate ale activelor.

2. Riscul de firma: este efectul unui proiect asupra riscului companiei fara a lua in considerare diversificarea actionarilor. Este masurat de impactul proiectului asupra variabilitatii profiturilor firmei.

3. Riscul de piata (masurat prin coeficientul beta): este riscul proiectului evaluat din punctul de vedere al unui investitor care detine un portofoliu foarte diversificat. Se masoara prin coeficientul „beta” al firmei.Nu poatefieliminatprindiversificare.

Intre cele 3 tipuri de riscuri exista o legatura foarte stransa.

Riscul individual se utilizeaza frecvent ca aproximatie pentru riscul de firma si riscul de piata intrucat acestea sunt greu de masurat.

Pentru evaluarea riscului invidual al unui proiect de investitii exista: Metode subiective/simple si Metode obiective/complexe.

Acesta este un extras din Analiza riscului unui proiect si alocarea optima a capitalului. Pentru a descarca intregul document, urmati pasii descrisi mai jos. Va multumim.