Download Alocarea CapitaluluiDupa plata prin SMS veti putea descarca o arhiva ce contine urmatoarele documente:

  • Importanta alocarii capitalului ("The importance of Capital budgeting")
  • Metodele cash flow-urilor actualizate: Valoarea actualizata neta (“Net Present Value”)
  • Metodele cash flow-urilor actualizate: Rata interna de rentabilitate RIR (“Internal Rate of Return”)
  • Comparatie intre metodele VAN si RIR
Aceasta resursa cuprinde fisiere in format: Word™ =
Nu dispuneti de un arhivator? Puteti descarca, gratuit, unul aici:

Continut Alocarea Capitalului:

Extras din Alocarea capitalului

Alocarea capitalului este probabil cea mai importanta activitate pe care managerii financiari trebuie sa o indeplineasca.

Deoarece rezultatele deciziilor de alocare a capitalului persista mai multi ani, firma pierde din flexibilitate. De exemplu, achizitia unui activ cu o durata de functionare de zece ani, ‘blocheaza’ firma pentru zece ani. In plus, dat fiind ca expansiunea unui activ se bazeaza pe estimarile vanzarilor viitoare, decizia de cumparare a unui activ a carui durata de viata este de zece ani necesita o previziune a vanzarilor pe o perioada de zece ani.

Deciziile unei firme de alocare a capitalului ii definesc directia strategica deoarece modificari in cadrul noilor produse, servicii sau piete trebuie sa fie precedate de cheltuieli de capital.

Valoarea neta actualizata VAN (‘Net Present Value’ NPV) a proiectului indica impactul asteptat al proiectului asupra valorii companiei.

Proiectele cu VAN pozitiv se considera ca vor conduce la cresterea valorii companiei. In acest fel, regulile privind adoptarea deciziilor pe baza VAN specifica faptul ca toate proiectele independente cu VAN pozitiv trebuie sa fie acceptate. Daca VAN este mai mare decat zero proiectul este acceptabil, deoarece veniturile sunt suficiente pentru a obtine beneficiu si sa fie returnat capitalul investit initial, inainte de sfarsitul duratei de viata a investitiei. Daca VAN este egal cu zero, echilibrul este realizat la sfarsitul duratei de viata si investitia este prea putin atractiva.

Acesta este un extras din Alocarea Capitalului. Pentru a descarca intregul document, urmati pasii descrisi mai jos. Va multumim.