Cum sa minimalizezi riscul unui startup?

Cum sa minimalizezi riscul unui startup? Data: 4 aprilie 2012   Ora: 17:36

Ai o idee de afaceri? Acum este timpul sa-ti dai seama cum poti infiinta o firma care supravietuieste si este prospera.

O multime de potentiali antreprenori nu au curajul de a infiinta o firma din cauza temei de esec si a riscurilor asociate unui startup.

Acestia trebuie sa cunoasca faptul ca exista modalitati de a minimaliza aceste riscuri.

Iata sapte etape fundamentale pentru planificarea unui startup cu risc scazut:

1. Cunoaste modul in care iti vei finanta afacerea. Sunt multe costuri asociate unui startup, chiar daca aceasta este online. Ai acces la economii sau la un credit? Te vor ajuta familia, rudele sau prietenii? Cum vei plati cheltuielile ocazionate de firma?

2. Fii realist cu privire la timpul necesar obtinerii de venituri. Ia in considerare faptul ca va fi necesar sa astepti cel putin 6 luni pana cand afacerea ta incepe sa genereze cash flow suficient pentru a te sustine. De asemenea, trebuie sa stii modul in care iti vei acoperi cheltuielile pana atunci.

3. Inainte de a semna contractul de inchiriere a sediului, trebuie sa stii cum ai putea sa vinzi produsele sau serviciile firmei tale.

4. Intocmeste un plan de afaceri.

5. Testeaza ideea afacerii pe clienti potentiali. Este mai bine sa afli daca nu va cumpara nimeni produsul tau inainte de a investi timp si bani in lansarea firmei. Obtine feedback cu privire la sansele existentei unei piete reale pentru ceea ce doresti sa vinzi.

6. Fii gata pentru a evolua. O abilitate cheie de antreprenoriat este recunoasterea rapida a problemelor si testarea unor idei noi pana cand gasesti abordarea potrivita la care clientii raspund.

7. Construieste o retea de business. Nu vei reusi de unul singur. Gaseste alti antreprenori si mentori care iti vor impartasi ecperientele lor.

Daca decizi sa pornesti o afacere, fii implicat in activitatea acesteia!

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

firma, startup, necesarantreprenori, potentiali, faptulmodul, timpul, asociatecand, afacerea, stiivinzi, privire, cheltuielileinfiinta, firmei, afaceri