Cum sa deschizi un restaurant grozav

Cum sa deschizi un restaurant grozav Data: 26 ianuarie 2012   Ora: 16:52

Aproape jumatate dintre adulti au lucrat in industria restaurantelor la un moment dat si 46% din angajatii restaurantelor si-ar dori sa detina un astfel de local intr-o buna zi. In mod clar, acesta este visul multor persoane.

Iata cum poti sa deschizi un restaurant excelent:

1. Niciodata nu deschide restaurantul pana cand nu detii cei trei factori esentiali: un bucatar iscusit, o locatie grandioasa si un concept bun. Toti acesti factori se completeaza reciproc. Locatia aleasa ar trebui sa se potriveasca cu specificul restaurantului. Este dificil ca restaurantul sa devina o destinatie populara, daca nu beneficiaza de o locatie buna. Accesibilitatea este importanta. Cu cat restaurantul este mai accesibil - atat in ceea ce priveste locatia, cat si intr-un sens mai larg, cu atat vei avea mai multe sanse de a obtine succes. Arunca o privire la resturantele care se bucura de succes: sunt printre cele mai accesibile locatii din punctul de vedere al locului de amplasare, al brandului si al pretului.

2. Intotdeauna supraestimeaza nevoile de capital ale restaurantului. Planifica existenta capitalului de lucru timp de sase-zece luni de la inceput. Vei fi surprins de cat de repede se acumuleaza cheltuielile.

De obicei, in primele luni de la startup se manifesta un decalaj intre incasari si cheltuieli, desi exista clientela. Chiar daca inregistrezi succes de la inceput, nu lasa victoria initiala 'sa ti se urce la cap’.

Reusita unui restaurant poate fi determinata abia dupa cativa ani.

3. Este important ca personalul sa te aprecieze si sa fie incantat sa lucreze pentru tine.

4. Nu utiliza produse ieftine. Cei mai multi bani pe care ii cheltuiesti reprezinta bani care adauga valoare pentru clienti. Toate elementele cu care un client intra in contact sunt importante. Stabileste un procent din venituri care sa imbunatateasca factoriii care ii afecteaza pe clienti si care ajuta sa amelioreze experienta clientilor.

5. Evolueaza. Multe afaceri sunt infiintate de catre o persoana care are o idee pentru un produs. Acea idee rareori devine realitate, cu exceptia cazului in care persoana respectiva se asociaza cu cineva care are o abilitate complementara si impreuna pot dezvolta afacerea. Intotdeauna cauta persoane care sunt mai destepte decat tine, care cunosc lucruri pe care tu nu le stii si da-le un motiv bun sa se implice si sa ramana alaturi de tine.

Citeste si Cum sa concepi un meniu atragator pentru restaurantul tau.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

restaurantul, sunt, succestine, bani, locatierestaurantelor, intotdeauna, atatidee, persoana, clientieste, restaurantului, locatiarestaurant, factori, buna