Unde si cum sa facem schimbul de ulei ?

Unde si cum sa facem schimbul de ulei ? Data: 13 august 2013   Ora: 10:11

Unul dintre cele mai comune servicii de care au parte clientii service-urilor auto este schimbul de ulei. In aceasta directie, unele dintre ele au reusit sa-si optimizeze serviciile in asa fel incat intregul proces sa dureze cat mai putin posibil, reducand semnificativ implicarea si timpul clientilor. In plus, pentru a se asigura de calitatea acestuia, au standardizat procesul pana in punctul in care fiecare etapa este predeterminata si gandita in avans. Rezultatul este numarul extrem de mare de clienti la nivel national care se bucura in mod regulat de acest serviciu din partea companiilor specializate.

Ce presupune schimbul de ulei?

In functie de masina pe care o aveti si de numarul de kilometri pe care i-a parcurs deja, trebuie sa schimbati tot uleiul care asigura buna ungere a partilor mecanice din motorul masinii dumneavoastra. Capacitatea motorului determina cantitatea de ulei necesara la un schimb. Pentru a va asigura ca motorul va functiona corespunzator expectantelor din fabrica, tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un ulei de calitate superioara. In rest, tehnicienii vor acoperi toate detaliile necesare pentru un schimb de ulei perfect.

Calitatea uleiului si rolul acesteia pe termen lung

“In principiu, calitatea uleiului este data de gradul de viscozitate si de valorile de turbiditate ale acestuia. Cu cat uleiul este mai bun, cu atat va rezista mai mult in motor si va unge mai eficient piesele mecanice”, a declarat unul dintre specialistii service-ului auto AD Garage. Calitatea uleiului presupune astfel lipsa (sau minimizarea numarului) particulelor adiacente, ce pot bloca sau impiedica motorul sa functioneze corespunzator. Vi se pot sugera cele mai performante uleiuri auto, axate pe calitate garantata. In acelasi timp, puteti fi ajutati sa gasiti un raport eficient financiar pentru dumneavoastra intre calitate si pret.

Desi, in multe situatii, calitatea ar trebui sa primeze, exista cazuri cand bugetul limiteaza pur si simplu optiunile pe care le aveti la indemana. Daca va aflati intr-o asemenea situatie, este bine sa luati in calcul doua aspecte esentiale. In primul rand, compromisul dintre calitate si pret nu trebuie decis de dumneavoastra, ci de un specialist in domeniu, in functie de masina dumneavoastra, de numarul kilometrilor parcursi pe luna etc. In acest fel, va veti proteja masina de eventuale probleme, asigurandu-va simultan si costuri reduse.

In al doilea rand, chiar daca ati decis sa faceti un asemenea gest, este recomandat sa reveniti in atelierul pe care l-ati ales imediat ce timpul si, mai ales, banii va permit acest lucru, si sa schimbati din nou uleiul din masina cu unul de calitate. Cu cat uleiul din masina sta mai mult timp, cu atat este mai mare impactul acestuia asupra functionarii de ansamblu si pe bucati a automobilului dumneavoastra, indiferent care ar fi marca sau puterea acestuia.

Schimbarea in sine a uleiului reclama o serie de proceduri specifice si dureaza suficient de putin timp incat sa nu va tina blocati in atelierele profesionale prea mult timp. Cu toate acestea, este recomandat sa va programati din timp vizita la garaj, pentru a creste si mai mult eficienta intregului proces.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

ulei, calitate, dumneavoastratimp, masina, calitateaacestuia, uleiul, uleiuluimotorul, asigura, numarulauto, aveti, presupunefunctie, mecanice, schimbati