Costurile creditelor acordate de banci firmelor prin Programul Kogalniceanu

Costurile creditelor acordate de banci firmelor prin Programul Kogalniceanu Data: 1 martie 2012   Ora: 10:22

Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii are ca obiectiv facilitarea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la garantare si creditare, prin acordarea unei linii de credit cu dobanda subventionata si dupa caz, garantata partial de stat.

In cadrul Programului Kogalniceanu, s-au inscris 13 banci care acorda finantare firmelor in anul 2012:

BRD Groupe Societe Generale ofera un credit pe termen scurt destinat finantarii capitalului de lucru. Dobanda se calculeaza dupa formula ROBOR 12L+3%, iar comisionul de acordare este de 1,5% din valoarea liniei de credit.

Banca Comerciala Carpatica crediteaza firmele pe termen scurt cu scopul finantarii capitalului de lucru. Costurile crditului sunt urmatoarele: dobanda este fixa, 9%/an, comision de acordare de maxim 1% din valoarea liniei de credit si comision de gestiune de maxim 0.25%/luna.

CEC Bank are in portofoliu un credit pe termen scurt destinat finantarii capitalului de lucru, cu o dobanda calculata dupa formula ROBOR 6L+2.6%. CEC Bank percepe doua comisioane: comision anual de gestiune 1% din valoarea creditului si comision de prelungire 0.8% din valoarea creditului.

OTP Bank ofera in cadrul Programului Kogalniceanu un credit pe termen scurt pentru finantarea capitalului de lucru, avand drept metoda de calcul formula ROBOR 3L+3.5% si percepe doua tipuri de comisioane: comision de acordare 1.5%, comision de rambursare anticipata 1.25% calculat la valoarea rambursata anticipat din sursele proprii ale imprumutatului, respectiv 2.5% in caz de refinantare.

Garanti Bank pune la dispozitie firmelor un credit pe termen scurt destinat finantarii capitalului de lucru. Costurile creditului sunt: dobanda, calculata dupa formula ROBOR 6L+5%, comision de acordare 0.5% si comision de gestiune 0.1%/luna.

Bancpost ofera intreprinderilor mici si mijlocii un credit pe termen scurt destinat finantarii capitalului de lucru, la o dobanda contractuala variabila, de 9.3%. Comisioanele percepute de banca sunt: comision de acordare 1.8%, comision de administrare 2% pentru cei care nu au rulaj prin contul deschis proportional cu ponderea facilitatii acordate, comision de modificare 500 lei, comision de plata anticipata 3% in caz de refinantare si dobanda penalizatoare, daca este cazul.

ProCredit Bank finanteaza firmele printr-un credit pe termen scurt destinat finantarii capitalului de lucru, la o dobanda calculata dupa formula ROBOR 3L + 3 - 5%, sau dobanda fixa intre 9.5% - 11%. ProCredit Bank impune urmatoarele comisioane: comision de activare 1-2% din valoarea creditului, comision de analiza intre 75 lei – 125000 lei, in functie de valoarea creditului.

Banca Transilvania finanteaza firmele prin Programul Kogalniceanu prin intermediul creditului pe termen scurt cu dobanda de 9.75%, revizuibila in functie de ROBOR 6L. Comisioanele percepute sunt: comision de acordare= 1% din valoarea liniei de credit; comision de gestiune = 0.15%/luna si comision de neutilizare 3% pe an.

Alpha Bank ofera creditul pe termen scurt pentru finantarea capitalului de lucru la o dobanda calculata dupa formula ROBOR 1L+4%. Comisioanele asociate creditului sunt: comision de acordare 1% din valoarea liniei de credit si dobanda penalizatoare, daca este cazul. La contul curent deschis la Alpha Bank Romania SA, se pot aplica reduceri la comisioanele operationale de pana la 50% in functie de rulajul efectuat prin banca.

UniCredit Tiriac Bank percepe o dobanda calculata dupa formula ROBOR O/N + 6.5%, iar comisioanele impuse de banca sunt urmatoarele: comision de acordare 0.75%, comision de administrare 0.15% si dobanda penalizatoare, daca este cazul.

Banca Comerciala Romana (BCR) finanteaza firmele prin Programul Kogalniceanu, calculand dobanda creditului dupa formula ROBOR 3L + 4%. BCR percepe comision de acordare 1%, comision de analiza dosar 100 lei si comision de rambursare anticipata 2.5%.

Libra Internet Bank acorda credite intreprinderilor mici si mijlocii la o dobanda calculata dupa formula ROBOR 3L+4.5% si percepe urmatoarele comisioane: comision de acordare= 1.5% din valoarea liniei de credit; comision de administrare lunara=0.1% la valoarea liniei de credit; comision de rambursare anticipata=2% din soldul rambursat anticipat.

Piraeus Bank calculeaza dobanda la creditul pe termen scurt pentru finantarea capitalului de lucru dupa formula ROBOR 3L+4.75% si impune un singur comision in proportie de 1.8%, la acordarea creditului.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

comision, dobanda, creditrobor, valoarea, bankformula, acordare, scurttermen, lucru, capitaluluicreditului, sunt, linieibanca, calculata, finantarii