Experienta si determinarea fondatorilor sunt cruciale in prima faza

George Lemnaru, Fondator eRepublik

Experienta si determinarea fondatorilor sunt cruciale in prima faza Data: 12 iunie 2012   Ora: 09:59

eRepublik - jocul online de strategie politica, economica si militara a fost lansat de catre antreprenorul George Lemnaru, in colaborare cu co-fondatorul Alexis Bonte. Investitia necesara startup-ului s-a ridicat la 200.000 euro.

Cand ati lansat eRepublik.com si carui public va adresati?

eRepublik este un joc pentru calculator de strategie politica, economica si militara. Am lansat eRepublik in noiembrie 2007, adresandu-ne din start unui public preponderent masculin cu varsta de peste 20 de ani.

Care a fost motivul care v-a determinat sa incepeti aceasta afacere?

Am fost intotdeauna pasionat de economie, politica, istorie si, evident, industria online. eRepublik este un proiect in care aceste elemente se combina.

Care au fost principalele obstacole si provocari cu care v-ati confruntat la inceput si cum ati reusit sa le depasiti?

Cel mai important obstacol de care ne-am lovit a fost lipsa de experienta. Concurenta, criza economica au fost probleme care ne-au influentat cel mult marginal. In realitate ce a fost cel mai dificil a fost faptul ca eRepublik a fost primul joc dezvoltat de noi.

Cum ati reusit sa atrageti investitii pentru a finanta proiectul eRepublik?

Un avantaj important pe care l-am avut a fost unicitatea si originalitatea proiectului. De asemenea, pasiunea si determinarea echipei au fost extrem de importante.

Privind in urma, exista vreo situatie in care acum ati fi procedat altfel?

Absolut. Insa in viata unui start-up majoritatea deciziilor pe care le iei sunt decizii care nu te ajuta sa te indrepti pe calea cea buna. Cu timpul obtii mai multe informatii legate de clientii si produsul tau, devii mai experimentat si ai un procentaj de reusita mult mai mare.

Aveti mentori? Ce impact au avut asupra carierei si afacerii dumneavoastra sfaturile acestora?

Cel mai important mentor pe care l-am avut a fost Alexis Bonte, partenerul meu de la eRepublik. Si eu si compania am beneficiat foarte mult de experienta lui in antreprenoriat.

Care este cel mai important lucru pe care l-ati invatat in urma experientei acumulate?

Extrem de importanti pentru un start-up sunt fondatorii. Experienta si determinarea lor sunt cruciale in prima faza. Odata insa ce noua companie creste, cel mai important element devine echipa. In acesti ani am invatat ce inseamna sa formezi o echipa pasionata si orientata pe rezultate.

Care sunt obiectivele si planurile dumneavoastra de viitor pe plan profesional?

In momentul de fata pun bazele urmatoarei companii de social gaming.

In urma experientei acumulate, ce sfaturi le-ati oferi tinerilor antreprenori?

Daca au o viziune, sa o puna in aplicare cat mai repede. Pierdem prea mult timp gasind scuze de ce nu putem sa ne realizam visele. Desi cei din jur vor incerca sa te descurajeze si sa urmezi calea cea mai sigura, sta doar in puterea ta sa realizezi ceea ce iti propui.

Daca este posibil, am dori sa aflam cate ceva despre dumneavoastra. Ce studii ati urmat, hobby-uri, experienta de munca, functii.

Am terminat ASE-ul, acolo unde am absolvit si un master in Comunicare economica. Sunt pasionat de istorie, economie, sport, internet si jocuri. Ca si antreprenor imi doresc sa creez sisteme eficiente care merg de la sine.
Un alt proiect interesant pe care l-am inceput a fost NaturaPlant.ro. Lansat in 2003, NaturaPlant este primul magazin de produse de sanatate lansat in Romania.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

erepublik, sunt, importantlansat, experienta, careeconomica, l-am, urmadumneavoastra, politica, echipadeterminarea, calea, extremeconomie, start-up, reusit