Elaborarea unui plan de afaceri pentru francize

Elaborarea unui plan de afaceri pentru francize Data: 23 septembrie 2011   Ora: 11:07

Cand te afli in primele etape de cumparare a unei francize, cunosti importanta redactarii unui plan de afaceri. Planul de afaceri este un document crucial pentru un francizat. Este un ghid care include date specifice si informatii pertinente referitoare la vanzarile previzionate, obiectivele de marketing, structura francizei, concurenta etc.

Daca esti in cautarea unui sprijin financiar, informatiile din planul tau de afaceri pot fi de mare ajutor creditorilor, deoarece le furnizeaza date pentru a decide cat de eficienta va fi activitatea desfasurata de franciza respectiva.

Include informatii detaliate si obiective. Raspunde la intrebari precum ‘Ce cauti la aceasta oportunitate de franciza?’ si ‘Care sunt scopurile si obiectivele tale referitoare la aceasta franciza?’.

De asemenea, fa referire la planul de finantare al afacerii. Costul de achizitionare, impreuna cu redeventele unei francize nu sunt ieftine, iar costurile pe termen lung pot fi destul de mari.

Planul de marketing trebuie elaborat in functie de strategiile de promovare pe care francizorul le pune la dispozitie francizatului. Descrie caracteristicile pietei tinta si explica ce valoare adaugata va aduce franciza pentru publicul tinta.

Asigura-te ca iti cunosti concurentii si descrie avantajele competitive ale afacerii, punand in evidenta modul in care vei reusi sa castigi increderea clientilor.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0