15 Motive pentru a cumpara o Franciza

15 Motive pentru a cumpara o Franciza Data: 26 iulie 2011   Ora: 15:11

Urmatoarea lista contine de la cele mai simple pana la cele mai complexe 15 aspecte pentru care achizitionarea unei francize este considerata avantajoasa:

Inainte de achizitie


1. Sansele sunt in favoarea ta.

Francizele au o probabilitate mai mare de a face fata perioadelor de declin ale activitatii economice. Statisticile arata ca francizele au de 5 ori mai multe sanse de reusita decat o afacere care nu este in regim de franciza.

2. Stii exact ce cumperi inainte de achizitie.

Potentialul beneficiar (sau francizat) poate lua o decizie informata datorita faptului ca se pot obtine numeroase informatii inaintea achizitiei. Acestea pot consta in istoricul companiei, istoricul litigiilor, declaratii financiare auditate, acordul de franciza si o lista actualizata cu numele si datele de contact ale proprietarilor francizelor.

3. Rentabilitatea investitiei (ROI) este usor de calculat.

Francizorii consacrati si de succes pot calcula cat de mult pot castiga si cand se pot astepta la acest castig, ceea ce reprezinta un beneficiu pentru noii antreprenori.

4. Acces mai usor catre finantare.

In general, finantarea pentru o franciza se acorda mult mai usor decat pentru o noua afacere, pornita de la zero. Numele francizelor sunt cunoscute de catre institutiile financiare, ceea ce inseamna ca acestea sunt inclinate sa acorde finantare.

Ulterior achizitiei

5. Iti ofera un avantaj.

O franciza ofera un produs sau un serviciu consacrat care se bucura deja de recunoasterea brand-ului in randul clientilor, care altfel ar putea dura ani intregi.

6. Puterea de cumparare a unei francize te va ajuta, ca francizat, sa economisesti bani.

Un sistem mai mare de franciza este capabil de a utiliza puterea de cumparare a grupului pentru a obtine discounturi si alte beneficii de la furnizori, ceea ce in final este in avantajul fiecarui francizat in parte.

7. Ai destul timp la dispozitie astfel incat sa te concentrezi strict pe afacere.

In situatia in care ai o afacere care nu este in regim de franciza, o mare parte din timp o vei folosi pentru constructia website-ului sau planificand urmatoarea campanie de promovare. Ca antreprenor in sistem de franciza poti concentra 100% din timpul disponibil pentru a imbunatati training-ului personalului, familiarizandu-se cu opinia clientilor etc.

8. In cazul in care negocierea nu este punctul tau forte, ai noroc!

Contractele sunt negociate de catre francizor, oferindu-i francizatului posibilitatea de a petrece mai mult timp ocupandu-se de afacere.

9. Accesul la informatii importante.

Conducand afaceri identice cu alti antreprenori din sistemul de franciza, te poti folosi de informatiile dobandite de catre acestia prin analize de piata si anumite trend-uri observate.

10. Posibilele probleme intampinate nu vor fi doar ale tale.

In cazul in care detii o afacere independenta, problemele intampinate sunt strict ale tale. In regim de franciza, dificultatile intalnite de tine sunt, de asemenea, ale francizorului.

11. Accesul la conventii.

Francizatii au ocazia de a participa la diverse conventii, unde se pot bucura de training-uri aditionale, pot discuta cu lideri corporativi, beneficiind de toate avantajele pe care un astfel de eveniment le poate conferi.

12. Dobandesti un control mai mare asupra vietii tale.

In cazul in care esti una din persoanele care investesc intr-o franciza dupa o experienta neplacuta in afaceri, unul din multele avantaje este faptul ca nu poti fi concediat.

13. Poti urma calea profesionala pe care o doresti.

O franciza iti ofera oportunitatea de a face un lucru de care esti pasionat si de a patrunde, fara experienta, intr-o noua industrie.

14. Detii controlul total asupra programului tau.

Ca proprietar al unei afaceri, ai flexibilitatea de a decide programul intalnirilor de afaceri, propriul concediu, cine ce si cand face.

15. Poate reprezenta calea spre pensionare.

Pentru persoanele care au avut parte de o cariera de succes dar nu sunt inca pregatiti sa se pensioneze, o franciza poate fi o alegere potrivita, existand oricand optiunea de vanzare a acesteia.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0