Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare

Raiffeisen Asset Management SA

fonduri de pensii de la Raiffeisen Asset Management SA - Descriere produs

Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare este un fond de pensii facultative cu risc mediu, contributiile participantilor fiind investite cu precadere in titluri de stat.



Caracteristici produs

Pilon III (Pilonul III/Facultativa)
Moneda RON
Grad de risc (ATENTIE! Valorile acceptate sunt: scazut, mediu, ridicat) mediu
Depozitar Bancpost
Auditor KPMG AUDIT SRL
Garantii oferite de administrator Activele si pasivele fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare sunt organizate, evidentiate si administrate distinct, separate de celelalte activitati si de contabilitatea proprie ale SAI Raiffeisen Management SA, fara posibilitatea transferului intre fonduri sau intre fonduri si administrator.
  Comanda  

Structura de plasamente

Instrumente ale pietei monetare 50.00 %
Titluri de stat din Romania si UE 70.00 %
Titluri de stat emise de state terte -
Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile administratiei publice din Romania si UE 30.00 %
Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile administratiei publice din state terte -
Valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania si UE 40.00 %
Alte instrumente financiare -
  Comanda  

Contributii participant

Contributie minima lunara 45 RON
Contributie maxima lunara ca % din salariul brut 15.00 %
Modalitate de contribuire Suma fixa; Cota din venitul brut.
Regimul fiscal al contributiei Contributia este deductibila din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia in limita a 200 EURO/an fiscal.
Valoare initiala unitate fond 10
  Comanda  

Taxe si comisioane participant

Comision de administrare lunar - participant 3.50 %
Comision transfer -
  Comanda  

Taxe si comisioane platite de administrator

Comision de administrare lunar - administrator 0.13 %
Comision Depozitar 0.02 %
Taxa auditare 4.000 EUR daca valoarea activului fondului este mai mica de 3 mil. EURO; 6.000 EUR daca valoarea activului net este cuprinsa intre 3 mil - 10 mil EUR; 8.000 EUR daca valoara activului total este intre 10 mil - 25 mil EUR.
Comision de tranzactionare 1.00 %
Comisioane bancare -
  Comanda  

Reglementari legale

Regimul fiscal Investitiile activului fondului sunt scutite de impozit. Impozitarea se aplica din momentul platii pensiei lunare.
Conditii de eligibilitate Persoana care obtine venituri din salarii sau venituri asimilate acestora. Persoane care obtin venituri din activitati independente.
Drepturile participantilor Nicio persoana care doreste sa devina participant nu poate fi supusa unui tratament discriminatoriu si nu i se poate refuza calitatea de participant, daca acesta este eligibila; Toti participantii si beneficiarii la un fond de pensii facultative au aceleasi drepturi si obligatii si li se aplica un tratament nediscriminatoriu; La semnarea actului individual de aderare, participantul primeste o copie de pe contractul de societate civila si de pe prospectul schemei de pensii facultative; Participantii si beneficiarii la un fond de pensii facultative au dreptul la egalitate de tratament si in cazul schimbarii locului de munca, a domiciliului sau resedintei intr-o alta tara, stat membru al Uniunii Europene ori apartinand Spatiului Economic European; In cazul schimbarii locului de munca, a domiciliului sau a resedintei intr-o alta tara, participantii opteaza intre a plati in continuare contributiile la un fond de pensii facultative din Romania sau a plati contributii la un alt fond de pensii.
Obligatiile participantilor Toti participantii la un fond de pensii facultative au aceleasi obligatii si li se aplica un tratament nediscriminatoriu; Sa plateasca contributia stabilita de comun acord in actul individual de aderare, precum si sa notifice in prealabil Raiffeisen ASSET MANAGEMENT si angajatorului, daca este cazul, orice modificare, suspendare sau incetare a platilor; Sa comunice Raiffeisen ASSET MANAGEMENT si angajatorului orice modificare a datelor sale personale.
Conditii de transfer Participantul poate solicita transferul activului personal (mai putin deducrile legale) fara penalitati: la un alt fond al aceluiasi administrator; la un alt fond (administrator diferit) NUMAI dupa 2 ani.
  Comanda  

Valoarea activelor si raportari privind unitatea de fond

Valoare activ total -
Valoare activ net -
Valoare unitara a activului net -
Numar de unitati de fond -
Nr. participanti -
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la Raiffeisen Asset Management SA:
Fonduri Fonduri mutuale Raiffeisen Asset Management SA  


 
 
Abonare newsletter


Comentarii


0