Fondul de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA

Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A.

fonduri de pensii de la Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A. - Descriere produs

Fondul de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA este un fond de pensii obligatorii cu risc mediu, contributiile participantilor fiind investite cu precadere in titluri de stat.

»  Caracteristici produs - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.
»  Structura de plasamente - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.
»  Contributii participant - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.
»  Taxe si comisioane participant - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.
»  Taxe si comisioane platite de administrator - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.
»  Reglementari legale - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.
»  Valoarea activelor si raportari privind unitatea de fond - fonduri de pensii de la aviva societate de administrare a unui fond de pensii privat s.a.


Caracteristici produs

Pilon II (Pilonul II)
Moneda RON
Grad de risc (ATENTIE! Valorile acceptate sunt: scazut, mediu, ridicat) mediu
Depozitar BRD - Groupe Societe Generale SA
Auditor ERNST & YOUNG Assurance Activities S.R.L.
Garantii oferite de administrator Constituirea provizioanelor tehnice potrivit legii; separarea activelor fondului de activele sale si de activele fondurilor de pensii facultative administrate; participarea la constituirea fondului de garantare a pensiilor potrivit legii; ca activul personal net nu poate fi mai mic decat valoarea contributiilor platite, diminuate cu penalitatile de transfer si comisioanele legale.
  Comanda  

Structura de plasamente

Instrumente ale pietei monetare 15.00 %
Titluri de stat din Romania si UE 70.00 %
Titluri de stat emise de state terte 15.00 %
Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile administratiei publice din Romania si UE 20.00 %
Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile administratiei publice din state terte 10.00 %
Valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania si UE 35.00 %
Alte instrumente financiare -
  Comanda  

Contributii participant

Contributie minima lunara -
Contributie maxima lunara ca % din salariul brut 2.00 %
Modalitate de contribuire Suma fixa; Cota din venitul brut.
Regimul fiscal al contributiei Contributia este deductibila din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia in procent de 2% la inceput, acest procent urmand sa creasca cu 0.5% pe an pana la 6%, in termen de 8 ani.
Valoare initiala unitate fond 10
  Comanda  

Taxe si comisioane participant

Comision de administrare lunar - participant 2.50 %
Comision transfer -
  Comanda  

Taxe si comisioane platite de administrator

Comision de administrare lunar - administrator 0.05 %
Comision Depozitar -
Taxa auditare 1000 EURO/an
Comision de tranzactionare -
Comisioane bancare -
  Comanda  

Reglementari legale

Regimul fiscal Investitiile activului fondului si rezultatele investirii sunt scutite de impozit.
Conditii de eligibilitate In mod obligatoriu: persoanele in varsta de pana la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit prevederilor art. 5 alin (1) din Legea nr. 19/2000. In mod optional: persoanele in varsta de pana la 45 de ani, deja asigurate si care contribuie la sistemul public de pensii.
Drepturile participantilor Drept exclusiv de proprietate asupra activului sau personal, care nu poate fi supus niciunei masuri de executare silita; sa obtina o pensie privata odata cu indeplinirea conditiilor legale de acordare a acesteia; sa obtina la incheierea Actului individual de aderare, in mod gratuit, informatii cu privire la conditiile schemei de pensii private, drepturile si obligatiile ce le revin in calitate de parte contractanta, riscurile financiare, tehnice si de alta natura si distributia acestor riscuri; sa fie informat cu privire la modificarea prospectului schemei de pensii private; sa fie informat anual, in scris, la ultima adresa comunicata Administratorului, despre activul lui personal, respectiv numarul de unitati de fond si valoarea acestora; sa i se comunice atunci cand Administratorul adopta o noua politica investitionala, cand se procedeaza la modificarea comisionului de administrare si cand se realizeaza orice modificare relevanta privind schimbarea regulilor schemei de pensii private; sa-si transfere activul personal de la Fond la un alt fond de pensii administrate privat; sa foloseasca activul sau personal daca devine incapabil de a presta o munca drept urmare a invaliditatii, in conformitate cu reglementarile in vigoare; sa beneficieze de facilitatile fiscale aplicabile activelor investite si rezultatelor acestora.
Obligatiile participantilor Sa semneze un Act individual de aderare la Fond atunci cand isi exprima optiunea individuala; sa comunice Administratorului orice modificare a datelor personale; sa solicite deschiderea dreptului de pensie privata.
Conditii de transfer In cazul in care transferul la un alt fond de pensii administrat privat se realizeaza mai devreme de 2 ani de la data aderarii la Fond, administratorul va percepe o penalitate de transfer in cuantum de 5% aplicata activului personal al participantului. In cazul transferului la un alt fond de pensii administrat privat se realizeaza dupa 2 ani de la data aderarii la Fond, Administratorul nu va percepe participantului penalitati de transfer. Indiferent de momentul transferului, participantul va suporta comisionul bancar de transfer al lichiditatilor banesti din valoarea activului personal. In doua zile de la primirea cererii de transfer se va pune la dispozitia participantului Raportul privind situatia activului personal, document care constituie si titlu de creanta in baza caruia Administratorul retine deducerile legale.
  Comanda  

Valoarea activelor si raportari privind unitatea de fond

Valoare activ total 256,872,829
Valoare activ net 256,807,531
Valoare unitara a activului net 13.27
Numar de unitati de fond 19348801
Nr. participanti 376638
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A.:
Pensii Fonduri de pensii Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A.  


 
 
Abonare newsletter


Comentarii


0