Fond de Pensii Private ING

ING Fond de Pensii S.A.

fonduri de pensii de la ING Fond de Pensii S.A. - Descriere produs

Pensia privata ING iti ofera posibilitatea de a avea un venit suplimentar, in completarea pensiei de stat, si de a dispune, in momentul pensionarii, de banii economisiti in acest scop de-a lungul anilor.



Caracteristici produs

Pilon II (Pilonul II/Obligatorie)
Moneda RON
Grad de risc (ATENTIE! Valorile acceptate sunt: scazut, mediu, ridicat) mediu
Depozitar BRD-Groupe Societe Generale S.A.
Auditor -
Garantii oferite de administrator ING Fond de Pensii garanteaza ca activul personal al participantilor nu va fi mai mic decat valoarea totala a contributiilor platite (mai putin penalitatile de transfer si comisioanele legale) in niciuna dintre aceste situatii: la momentul solicitarii dreptului la pensie privata - in cazul implinirii varstei legale de pensionare sau in caz de invaliditate; la momentul transferului catre un alt fond; in caz de deces; Participantii vor fi informati anual cu privire la activul personal, situatia fondului si orice alte date relevante.
  Comanda  

Structura de plasamente

Instrumente ale pietei monetare 20.00 %
Titluri de stat din Romania si UE 70.00 %
Titluri de stat emise de state terte 15.00 %
Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile administratiei publice din Romania si UE 30.00 %
Obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile administratiei publice din state terte 10.00 %
Valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania si UE 50.00 %
Alte instrumente financiare -
  Comanda  

Contributii participant

Contributie minima lunara -
Contributie maxima lunara ca % din salariul brut 2.50 %
Modalitate de contribuire Contributia va fi redirectionata catre un cont individual deschis la fondul de pensii private.
Regimul fiscal al contributiei -
Valoare initiala unitate fond -
  Comanda  

Taxe si comisioane participant

Comision de administrare lunar - participant 2.50 % (Pentru fiecare plata reprezentand contributia efectuata catre ING Pensii SAFPAP; deducerea va avea loc inainte de convertirea contributiilor in unitati de fond.)
Comision transfer 5.00 % (Daca transferul catre alt fond de pensii se realizeaza mai devreme de 2 ani de la aderarea la ING Pensii SAFPAP.)
  Comanda  

Taxe si comisioane platite de administrator

Comision de administrare lunar - administrator 0.05 %
Comision Depozitar -
Taxa auditare 30.000 RON pe an, perceputa dupa procesul de auditare a fondului.
Comision de tranzactionare -
Comisioane bancare -
  Comanda  

Reglementari legale

Regimul fiscal -
Conditii de eligibilitate -
Drepturile participantilor Pana la pensionare, participantii au dreptul: sa se transfere la un alt fond de pensii administrat privat; sa beneficieze de transferarea drepturilor daca isi schimba locul de munca, domiciliul sau resedinta intr-un stat membru al Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European; sa aleaga intre a plati in continuare contributiile la fondul din Romania sau a contribui la un alt fond de pensii de pe teritoriul unei alte tari. Dupa pensionare, participantii au dreptul: sa beneficieze de plata pensiei private pe baza activului acumulat in contul tau individual de pensie; sa primeasca pensia privata intr-o rata unica sau esalonata, in cazul in care activul existent in contul tau individual de pensie nu este suficient (valoarea activului minim necesar va fi stabilita prin lege).
Obligatiile participantilor -
Conditii de transfer Oricand pe parcursul derularii contractului de pensii private obligatorii, participantul poate decide transferul activului existent in cont de la un fond de pensii private obligatorii catre alt fond, cu conditia ca in cont sa fi fost virata cel putin o contributie. Daca transferul are loc in mai putin de 2 ani de la data aderarii sau repartizarii aleatorii, participantul va plati o penalitate de transfer de 5% din valoarea activului personal, conform legislatiei in vigoare. Astfel, suma ce va fi transferata catre noul fond va fi egala cu valoarea activului personal diminuata cu valoarea penalitatii de transfer.
  Comanda  

Valoarea activelor si raportari privind unitatea de fond

Valoare activ total -
Valoare activ net -
Valoare unitara a activului net 14.91
Numar de unitati de fond -
Nr. participanti -
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la ING Fond de Pensii S.A.:



 
 
Abonare newsletter


Comentarii


0

Avantaje produs

  • Ai o pensie privata suplimentara fata de pensia din sistemul public.
  • Iti poti mari veniturile la pensionare, o parte a contributiei individuale la asigurarile sociale fiind investita, spre deosebire de sistemul public in care statul nu administreaza contributiile sociale ale salariatilor, ci doar le redistribuie catre plata pensiilor pentru pensionarii deja existenti.
  • Banii tai vor ajunge inapoi la tine: vei avea un cont individual, in care se vor acumula contributiile lunare. Beneficiarii tai primesc sumele existente in contul tau in cazul unui eveniment nefericit (deces). Investitiile fondului sunt scutite de impozit pe intreaga perioada in care platesti contributia pentru pensia privata.