Fondul Deschis de Investitii Raiffeisen Prosper

Raiffeisen Asset Management SA
DOBANDA 12.47%  

fonduri mutuale in RON de la Raiffeisen Asset Management SA - Descriere produs

Obiectivul Fondului este de a plasa resursele financiare in scopul obtinerii unei cresteri pe termen mediu si lung a capitalului investit.

Fondul are ca politica de investitii plasarea resurselor preponderent in actiuni, pana la un maxim de 90% din activele Fondului. Partea ramasa va fi investita in instrumente cu venit fix (ex. obligatiuni), instrumente ale pietei monetare si alte instrumente financiare, in vederea asigurarii lichiditatii.

In vederea reducerii riscului prin diversificare, asigurarii unei lichiditati sporite si cresterii randamentului o parte din investitiile in actiuni sunt plasate pe pietele externe.Caracteristici produs

Tip fond Actiuni
Data lansare produs 19.06.2006
Val unitate fond 95.6100 RON
Val activ net 38,030,000 RON
Expunere neta euro 69.43 %
Numar de investitori 1152
Volatilitate anuala 33.13 % (Pe baza randamentelor lunare din ultimii trei ani.)
Volatilitate lunara 9.56 %
Value at risk 54.49 % (Value at Risk (Valoare la risc) masoara cu o probabilitate de 95% pierderea maxima pe care o poate inregistra valoarea unitatii de fond, pe o perioada de 1 an, in conditii normale de piata.)
Moneda RON
Servicii -
  Comanda  

Evolutii

Evolutia de la lansare -3.32 %
Evolutie ultimul an 12.47 %
Evolutie de la inceputul anului -
Evolutia lunara -
Evolutie la 3 luni -
  Comanda  

Comisioane

Comision lunar 0.30 %
  Comanda  

Observatii

Observatii Cotatiile sunt valabile pentru data de 30.04.2010. Principalele Pozitii (Actiuni): SNP: 6.34%; TLV: 4.91%; BRD: 4.09%; SIF5: 3.80%; SIF1: 2.96%. SAI Raiffeisen Asset Management SA iti recomanda: avand in vedere obiectivul de crestere pe termen mediu si lung a capitalului Fondului si faptul ca pe termen scurt pretul actiunilor poate inregistra variatii semnificative, recomandam ca durata investititiei sa fie de cel putin 5 ani. Performantele anterioare ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare!
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la Raiffeisen Asset Management SA:
Fonduri Fonduri mutuale Raiffeisen Asset Management SA  


 
 
Abonare newsletter


Comentarii


0

Avantaje produs

  • Obtinerea unui randament mai ridicat, in conditiile reducerii riscului printr-o diversificare sporita, activele acestui fond fiind investite atat in actiuni romanesti cat si in titluri straine.
  • Activele acestui fond sunt investite pana la 90% in actiuni.
  • Investitiile internationale sunt directionate catre tari cu crestere economica ridicata.