Firme Registrul Comertului

Inainte de inceperea comertului, firmele au obligatia sa ceara inmatricularea in Registrul Comertului. Comerciantii cer inmatricularea firmelor la Oficiul Registrului Comertului din judetul sau din municipiul Bucuresti, unde isi au sediul. Inregistrarile firmelor in Registrul Comertului se fac pe baza unei incheieri a judecatorului delegat sau, dupa caz, a unei hotarari judecatoresti irevocabile, in afara de cazurile in care legea prevede altfel.

Registrul comertului este public. Oficiul Registrului Comertului este obligat sa elibereze, pe cheltuiala persoanei care a facut cererea, copii certificate de pe inregistrarile efectuate in registru si de pe actele prezentate, precum si informatii despre datele inregistrate in Registrul Comertului si certificate constatatoare ca un anumit act sau fapt este ori nu este inregistrat.

Firmele inregistrate la Registrul Comertului sunt persoane juridice, constituite in una dintre urmatoarele forme: societate in nume colectiv; societate in comandita simpla; societate pe actiuni; societate in comandita pe actiuni si societate cu raspundere limitata. Firma constituita sub forma de societatea comerciala este persoana juridica de la data inmatricularii in Registrul Comertului. Inmatricularea firmei la Registrul Comertului se efectueaza in termen de 24 de ore de la data pronuntarii incheierii judecatorului delegat prin care se autorizeaza inmatricularea societatii comerciale.

Informatii referitoare la firmele inscrise in Registrul Comertului pot fi obtinute prin intermediul programului RisCO, specializat in realizarea de rapoarte de bonitate. RisCO verifica firmele inscrise in Registrul Comertului si genereaza rapoarte referitoare la situatiile juridice si financiare ale firmelor inscrise in Registrul Comertului, pe baza informatiilor culese de la institutii si organizatii financiar-bancare, fiind un program 100% online, securizat.

RisCo - Rating - CIP Online - Recom

 

Cum te ajuta RisCo?

Cu ajutorul RisCo poti verifica existenta legala a unei firme. Poti verifica orice firma sau partener daca cunosti Codul Unic de Inregistrare (CUI) al acestuia.

Acceseaza pagina de solicitare rapoarte dand click pe butonul ‘Verifica Firma’, introduci Codul Unic de Inregistrare si bifezi tipul de raport dorit. Raportul il vei primi prin email la adresa indicata.

In cazul in care doresti verificarea mai multor firme sau sa efectuezi verificari periodice este recomandabil sa deschizi cont de client in sectiunea RisCo, pentru a beneficia de gratuitate la primele doua verificari efectuate.

Va rugam sa ne contactati daca aveti intrebari sau doriti informatii
suplimentare:

  • Tel: 021 209 53 93
  • Email: risco@efin.ro
  • Program: Lu-Vi 9.00 - 18.00

RisCo - Limitari generale de utilizare

RisCo este un instrument online care ofera posibilitatea de a obtine rapoarte despre situatia financiara si juridica a firmelor inregistrate in Romania.
RisCo reprezinta doar interfata electronica prin care se obtin rapoartele de la diferite institutii. Niciununul dintre rapoarte nu este produs pe baza informatiilor proprii. Toate datele solicitate si obtinute prin intermediul RisCo sunt stocate temporar pentru o perioada de 2 zile sub forma raportului solicitat in scopul de a fi descarcate de catre solicitant. Dupa expirarea celor 2 zile rapoartele sunt sterse complet si nu mai pot fi descarcate.
Rapoartele RisCo au scop informativ pentru solicitantii lor si nu pot fi folosite ca documente oficiale.
RisCo este subiect al Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului www.efin.ro si al Conditiilor de Utilizare RisCo.
Efin.ro, Financial View Media Services SRL, cat si oricare dintre angajatii sai nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere, implicita sau expresa, referitoare la orice informatii accesate prin intermediul site-ului.