Ghid pentru criza datoriilor

Daca esti “ingropat” in datorii si ai ramas fara alternative, acest ghid te poate pregati pentru planul de atac.

Carduri de credit si credite de nevoi personale

Elaborarea unui plan

Studiaza facturile, acestea arata de cati bani ai nevoie pentru a contribui lunar la achitarea creditului. Utilizeaza aceasta schema de plata ca pe un ghid si incearca sa platesti putin mai mult decat rata lunara minima pentru fiecare card in scopul de a atinge obiectivul final – sa ramai fara datorii. Directioneaza orice surplus de bani pe care il ai catre cardul cu cea mai mare rata a dobanzii. Dupa ce l-ai platit, directioneaza banii catre cardul cu urmatoarea rata a dobanzii cea mai mare, si tot asa pana cand toate cardurile sunt achitate.

Ia legatura cu creditorii

Daca te afli in dificultate de plata si nu mai poti plati ratele la timp, contacteaza banca sau institutia financiara de unde ai luat imprumutul. Unii creditori vin cu programe de ajutor – inclusiv refinantarea, care reduc nivelul dobanzii pentru o perioada de timp. Poti cere ajutor bancii, explicand cat poti plati lunar si  stabiliti de comun acord ce solutie poate fi elaborata. Orice ai face, nu sari peste platile lunare. Sarind peste plati sau platind dupa 30 de zile de la data scadentei, se reduce scorul tau de credit (“credit scoring”) cu pana la 30 - 50 de puncte si astfel se diminueaza sansele de a contracta un credit in viitor – fie unul de refinantare, fie altul nou.

Contacteaza un consultant de credite

Un consilier de credit va revizui datoria si bugetul tau si va evalua cat iti poti permite sa platesti la banca. De asemenea, ai putea fi informat cu privire la inscrierea intr-un plan de gestionare a datoriei.

Puteti consulta creditele de refinantare pe www.efin.ro. Pentru a aplica la un credit, dati click pe butonul Aplica si urmati pasii prezentati in continuare.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »