Restante la credite in crestere

Restante la credite in crestere Data: 8 iunie 2010   Ora: 14:06

Restantele de peste 30 de zile la creditele contractate de populatie au crescut in primele patru luni cu 40,4%, la 3,98 miliarde de lei, in contextul majorarii valorii medii a obligatiilor neachitate la timp cu 33%, potrivit datelor raportate la Biroul de Credit, publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Numarul restantelor a avansat cu peste 5% comparativ cu lunile decembrie 2009 si martie, la 1,07 milioane de obligatii neachitate. Numarul restantierilor era de 710.407 persoane in aprilie, nivel cu 4,9% peste cel din martie si cu 3,9% mai mare decat la sfarsitul anului trecut.

Astfel, valoarea medie a unei restante se situa la sfarsitul lunii aprilie la 3,729 lei, in crestere cu 33% fata de finele anului trecut si cu 4,7% comparativ cu luna martie.

Aproximativ trei sferturi dintre restantele populatiei erau neachitate de peste 90 de zile. Restantele de peste trei luni la creditele angajate de populatie insumau 2,95 miliarde de lei la finele lunii aprilie, in crestere cu 9,85% fata de martie si cu 34,6% comparativ cu decembrie 2009.

Se observa ca restantele la creditele in valuta au avansat in primele patru luni aproape de trei ori mai rapid decat obligatiile neachitate la imprumuturile in lei, dar in valoare absoluta au avut o evolutie relativ similara. Pe de alta parte, soldul creditelor in valuta este aproape dublu fata de imprumuturile in lei acordate populatiei, respectiv 61,4 miliarde lei fata de 37,8 miliarde lei.

Restantele la creditele in valuta contractate de populatie au urcat cu 68,8% in primele patru luni, la 1,7 miliarde de lei, in timp ce obligatiile neachitate de peste 30 de zile la imprumuturile in lei au avansat cu 24,6%, la 2,27 miliarde de lei, transmite Mediafax.

Valoarea restantelor populatiei la creditele in euro a crescut in intervalul ianuarie - aprilie cu 55,1%, la 1,34 miliarde de lei, iar obligatiile restante la alte valute, in afara de euro si dolari, au urcat de 2,6 ori.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Expertiză MLPAT și Memoriul Tehnic de Arhitectură - indispensabile pentru intrarea în legalitate a proprietăților românilor

Ultimii doi ani au fost marcați de multă agitație în lumea proprietarilor români de imobile, care fie au construit, fie au făcut ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

ZoomCurier.ro - curierul tău de încredere atunci când vrei ca un colet să ajungă în siguranță

Dacă este prima dată până acum când ai nevoie de un curier pentru că trebuie să trimiți un colet, fie local fie în altă ... citeste mai mult