Bancpost se alatura programului Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri

Bancpost se alatura programului Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri Data: 12 septembrie 2011   Ora: 11:37

Bancpost acorda linii de credit in cadrul programului guvernamental "Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii", au anuntat azi reprezentantii bancii.

Programul consta in acordarea unei linii de credit in valoare de maximum 125.000 lei, cu dobanda subventionata de stat de pana la 70% si cu garantia Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), de pana la 80% din valoarea facilitatii acordate.

Valoarea liniei de credit acordate in cadrul programului poate fi de maxim 30% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, in situatia in care beneficiarul programului are in derulare si alte facilitati de credit pe termen scurt, dar nu mai mult de 125.000 lei pe an, sau maxim 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, daca beneficiarul nu are in derulare alte facilitati de credit pe termen scurt, dar nu mai mult de 125.000 lei pe an. Linia de credit se acorda pe un an, cu posibilitatea prelungirii pana in 2013.

Costurile linie de credit accesate de IMM-uri in programul Mihail Kogalniceanu de la Bancpost sunt dobanda de 9,3% (din care 70% este subventionata de stat) si comision de acordare de 1,8 % aplicabil la valoarea creditului aprobat.

Sumele utilizate din linia de credit pot fi utilizate pentru plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat; cheltuieli de aprovizionare, productie, desfacere; cheltuieli pentru executarea de lucrari si/ sau prestarea de servicii; cheltuieli pentru constituirea, prelucrarea sau valorificarea stocurilor; alte tipuri de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente; cheltuieli cu salariile dar si alte costuri de operare.

IMM-ul interesat trebuie sa se inscrie in program pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (APPIMM), selectand Bancpost ca banca la care vor solicita finantarea. AIPPIMM analizeaza solicitarile in baza criteriilor de eligibilitate si elibereaza IMM-urilor selectate notificarea privind acordul de principiu pentru subventionarea dobanzii. In continuare, IMM-ul depune cerere de credit la Bancpost, prezentand notificarea primita de la AIPPIMM, iar banca analizeaza cererea de credit in conformitate cu normele proprii de creditare si criteriile de eligibilitate din cadrul programului. In cazul in care IMM-ul a solicitat si garantia statului, Bancpost va trasmite catre FNGCIMM solicitarea de garantare. Raspunsul va fi transmis solicitantului in maximum 30 de zile de la depunerea cererii.

Programul "Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii" se va derula pana la sfarsitul anului 2013. Are un buget alocat de 165,000,000 RON (aprox. 38.5 milioane EUR) si un numar estimat de beneficiari de 28.000 companii.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Linie De Credit


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult