Cea mai mare banca locala nu ieftineste creditele

Cea mai mare banca locala nu ieftineste creditele Data: 4 noiembrie 2011   Ora: 10:15

Banca Comerciala Romana (BCR) nu va reduce costurile la credite, ca urmare a deciziei Bancii Centrale de taiere a dobanzii cheie la 6%, a declarat, ieri, Dominic Bruynseels, presedintele bancii.

"Nu exista o relatie puternica intre dobanzile practicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si cele practicate de banci pentru clientii lor. Nu va exista o schimbare a dobanzilor la credite, la BCR", a spus presedintele BCR.

El a adaugat ca modificarile costurilor la credite tin mai degraba de costurile de finantare si marjele de risc ale bancilor.

Dominic Bruynseels a declarat ca regulamentul BNR, privind restrictionarea creditelor de consum, va avea un impact minim asupra creditelor de retail din BCR.

"Suntem aliniati deja la noile norme pentru ca nu am crescut creditarea de consum in valuta. Majorarea avansului la creditele ipotecare este intr-adevar o miscare sensibila, dar nu ne va afecta prea mult pentru ca cele mai multe finantari pe care le acordam sunt prin Prima Casa", a spus el.

In schimb, restrictiile la creditele ipotecare vor afecta piata, deoarece va deveni mai dificila achizitia de locuinte scumpe, potrivit domniei sale.

Presedintele BCR a mai precizat ca piata bancara isi va reveni lent, in conditiile in care principalul motor este creditarea corporate.

Activitatea de creditare de la BCR nu a mers bine pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii si pe cel al microintreprinderilor, ca urmare a efectelor crizei, care se simt in capitalul si colateralul acestora, a precizat Dominic Bruynseels.

Profitabilitatea in sectorul bancar va fi afectata de nivelul ridicat al costurilor de credit, de presiunea marjelor de dobanda si cererea de creditare redusa, a adaugat el.

Citeste mai mult pe Bursa.ro

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Nevoi Personale


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai multAdvertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult