Garantii pentru creditele auto

Garantii pentru creditele auto Data: 21 martie 2011   Ora: 12:30

Creditele auto se garanteaza prin instituirea de gaj asupra masinilor achizitionate si/sau asupra depozitelor colaterale si prin cesionarea politei de asigurare tip CASCO in favoarea institutiei finantatoare.

Gajul reprezinta un obiect mobiliar remis de catre debitor in favoarea creditorului pentru a garanta plata datoriei. In cazul in care datoria nu va fi achitata la scadenta, bunul va fi vandut in scopul acoperirii datoria debitorului.

Gajul poate fi cu deposedare, situatie in care bunul mobil prin care se garanteaza plata la scadenta a imprumutului este depus de catre debitor la dispozitia creditorului sau fara deposedare, cand bunurile gajate raman in posesia debitorului.

In principiu, orice bun poate fi utilizat drept gaj. Deoarece bunurile gajate isi pot modifica valoarea in timp, la preluarea unui bun drept gaj se stabileste un anumit procent din valoarea sa pentru acoperirea garantiei. Garantia va fi evaluata lunar, in special in cazul gajului fara deposedare.

Prin gajul asupra conturilor, se constituie in favoarea bancii o garantie reala mobiliara asupra soldurilor conturilor. Debitorul cesioneaza/cedeaza astfel dreptul sau de a incasa drepturile salariale.

In general, pentru creditele auto banca solicita si incheierea unei polite de asigurare facultativa CASCO pe toata perioada de desfasurare a contractului de credit, cesionata in favoarea bancii.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Auto


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult