Tot ce trebuie sa stie consumatorul de energie electrica despre serviciile oferite de Eva Energy

Tot ce trebuie sa stie consumatorul de energie electrica despre serviciile oferite  de Eva Energy Data: 27 iunie 2018   Ora: 11:16

Serviciile de energie electrica sunt o necesitate, iar in prezent fiecare are posibilitatea sa isi aleaga furnizorul. Desigur, odata cu acceptarea acestora trebuie sa fie de acord si cu conditiile generale pe care le presupune contractarea serviciilor respective.

Eva Energy a devenit un nume de referinta pe piata furnizorilor, aceasta punand la dispozitia celor interesati atat servicii de pachete de oferte, abonamente diverse avantajoase, cat si informatiile necesare pentru a avea siguranta unei colaborari bune si de durata.

Ce trebuie sa stie consumatorul de energie electrica? Servicii, drepturi, indatoriri

Clientul final primeste energie electrica de la furnizor in urma contractului pe care cele doua parti l-au incheiat. Este valabil atat in conditiile in care pentru locul de consum exista un contract de retea incheiat de furnizor, cat si daca acesta a fost incheiat de clientul final.

In vederea asigurarii distributiei de energie prin retele electrice catre clientul final, este necesar a se incheia contract simplu sau de retea cu operatorii de transport. Sunt si situatii in care clientul este cel care incheie contractul respectiv direct cu operatorul.

In situatia in care este vorba despre un loc nou de consum, dar si atunci cand este necesara incheierea unui nou contract de furnizare, consumatorul trebuie sa se adreseze furnizorului ales. Cele doua parti trebuie sa convina asupra conditiilor ce vizeaza furnizarea, pentru ca abia apoi sa fie incheiat si semnat contractul specific.

  • Care sunt drepturile clientului final?

In calitate de consumator, este necesara cunoasterea drepturilor pentru a avea siguranta ca serviciile furnizate sunt cele intocmai de pe contract, ceea ce s-ar traduce prin costuri corecte. In ceea ce ii priveste pe clientii www.eva-energy.ro acestia au la dispozitie pe site informatii complete cu privire la drepturile ce li se cuvin in ceea ce priveste colaborarea, mentionate in detaliu. Regasesc cei interesati si mai jos cateva dintre acestea.

Asadar, clientul final are dreptul de acces la retelele de energie electrica, totodata si cel de a beneficia de serviciul universal, prin raportarea la conditiile impuse de ANRE. Dupa cum considera mai potrivit, fiecare are dreptul sa isi aleaga furnizorul de energie electrica, insa fara a plati vreo taxa in acest sens, dupa cum multe astfel de companii pretind.

Este obligatoriu ca furnizorul sa gaseasca o cale prin care sa mentina mereu consumatorul informat cu privire la diverse aspecte ce vizeaza serviciile, respectivele modificari ce pot aparea legat de tarife, diverse preturi, conditii de contractare, intreruperi etc.

Atunci cand are o nelamurire, aceasta poate fi adusa de asemenea la cunostinta furnizorului, care va lua masurile necesare atunci cand este necesar. Tot in drepturile consumatorului final intra si cel de a solicita completarea contractului incheiat, in conditiile in care sunt adaugate elemente noi in lista de servicii disponibile. A se avea in vedere totusi si clauzele contractuale in acest sens.

Alte drepturi ale consumatorilor sunt cele de a avea acces la sistemele si grupurile de masurare, de a putea solicita masuri cand apar deranjamente si defectiuni, de a alege orice modalitate de plata din cele puse la dispozitie de furnizor, de a primi despagubiri in cazul daunelor pe care le provoaca furnizorul, de a beneficia de explicatie cu privire la elementele facturii, de a primi date pertinente legate de consum.

  • Care sunt obligatiile consumatorului final?

Desigur ca odata cu drepturile pe care le are consumatorul, trebuie la randul sau sa respecte anumite aspecte, sa indeplineasca obligatiile specifice. In cazul serviciilor oferite de www.eva-energy.ro, acesta trebuie sa aiba mereu in vedere achitarea contravalorii energiei electrice pe care o consuma, dar sa plateasca si penalizarile atunci cand acestea exista. Asta se intampla atunci cand nu sunt respectati termenii contractului de furnizare. Cand nu sunt indeplinite obligatiile stabilite de la bun inceput, se aplica sanctiuni ca sistarea temporara a furnizarii de energie electrica, respectiv ca rezilierea contractului dintre parti.

Bineinteles ca va depinde calitatea serviciilor oferite si de modul in care utilizatorul le va folosi. Spre exemplu, acesta are datoria de a mentine instalatiile electrice proprii intr-o conditie tehnica potrivita, dupa cum impun normele in vigoare.

In niciun caz nu are voie sa faca modificari asupra parametrilor de protectie, respectiv de reglaj pe care i-a stabilit impreuna cu operatorul de retea. Bineinteles ca va fi necesar totodata sa avea la indemana aprobarile legale atunci cand anumite schimbari se doresc a fi realizate la nivelul instalatiei.

Oricand apare o defectiune, aceasta trebuie constata si adusa la cunostinta furnizorului care va trebui sa o remedieze. Nu in cele din urma, respectarea clauzelor mentionate in contractul de furnizare, precum si a celui de retea, ca si a conditiilor care sunt prevazute in anexele specifice fac parte din lista de indatoriri ale consumatorului final.

Pe eva-energy.ro gasesc cei interesati informatii complete in acest sens.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult