Povestea lui Evan Spiegel, co-fondatorul Snapchat, unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii

Povestea lui Evan Spiegel, co-fondatorul Snapchat, unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii Data: 15 mai 2017   Ora: 15:38

La 26 de ani, americanul Evan Spiegel, co-fondatorul aplicaţiei Snapchat, are o avere impresionantă, de 4 miliarde de dolari. Dar care a fost drumul său spre succes? 

El a primit un bonus de 800 de milioane de dolari în urmă listării companiei pe bursă, Snap Inc, în acest an. Însă reuşitele lui nu se opresc aici. 

Tânărul recunoaşte că a fost „foarte, foarte norocos” în viaţă. Business Insider face o trecere în revistă a drumului său spre succes. 

Spiegel a crescut în cartierul Pacific Palisades din Los Angeles. Are un frate mai mic, iar părinţii – avocaţi de profesie - au divorţat când el era la liceu.

La 16 ani, Spiegel a primit o maşină Cadillac Escalade, după ce şi-a luat carnetul de şofer. El a învăţat la şcoală privată Crossroads din Santa Monica, unde cursurile costau sute de mii de dolari. Alţi absolvenţi faimoşi sunt co-fondatorul Tinder Sean Rad, dar şi actriţele Kate Hudson şi Gwyneth Paltrow.

La acea vreme, el a obţinut un internship la Red Bull. De asemenea, îşi dorea să conducă o maşină cu un consum mai bun. Aşa că, în 2008, le-a cerut părinţilor să îi împrumute un BMW 550i, care avea o valoare de piaţă de 75.000 de dolari. Spiegel consideră că un automobil scump e o răsplată pentru muncă asiduă.

Ulterior, Spiegel a urmat cursuri de design de produse la Stanford, unde i-a întâlnit pe cei care aveau să devină co-fondatorii Snapchat: Reggie Brown şi Bobby Murphy.

„Nu eram cool în facultate, aşa că am încercat să facem ceva care să ne facă să părem cool”, a mărturisit Spiegel la un moment dat.

Cei trei făceau parte din frăţia Kappa Sigma şi le plăceau să petreacă. Însă momentul de inspiraţie i-a venit lui Spiegel cu ocazia unei conferinţe organizate la Stanford, în cadrul căreia a ascultat discursuri ţinute de CEO-ul Google de atunci, Eric Schmidt, şi co-fondatorul YouTube, Chad Hurley.
 
De asemenea, Spiegel s-a împrietenit cu fondatorul Intuit, Scott Cook, care l-a luat sub aripa să şi l-a integrat într-un proiect de-al său.

Omul de afaceri a investit la început în Snapchat, dar doar pentru că Spiegel l-a impresionat foarte mult. El nu a crezut în ideea unei aplicaţii care permite utilizatorilor să posteze fotografii care dispar după un anumit timp, dar l-a ajutat oricum.

Spiegel a renunţat la Stanford, cu toate că mai avea puţin şi termina facultatea, pentru a se dedica 100% afacerii sale. În 2012 a strâns o echipa şi a început să lucreze la o platforma cu mesaje care se şterg singure după puţin timp, numită iniţial Picaboo, iar sediul firmei era la casa tatălui lui Spiegel din Palisades.

Citeste continuarea articolului pe Cariereonline.ro.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult