Leasing-ul auto, cea mai bună soluție pentru finanțare și cumpărarea unei mașini

Leasing-ul auto, cea mai bună soluție pentru finanțare și cumpărarea unei mașini Data: 10 iulie 2017   Ora: 10:50

O mașină nouă se poate cumpăra de la un dealer autorizat. Soluția pentru finanțare este leasing-ul auto prin care sistemul de plată este flexibil. Finanțatorul poate fi chiar furnizorul sau producătorul, iar activitatea se poate face fără intermediari. Dacă operația de leasing se face cu intermediari atunci mecanismul tranzacției se mai complică un pic (comparativ cu primul caz) mai ales că apar anumite cheltuieli (care implică procedura, tehnica de finanțare). Există societăți de leasing (care au rolul de intermediari) ce îndeplinesc funcția de creditare, finanțare, contractare, care controlează plata ratelor și desigur iau în calcul toate riscurile și avantajele operațiunii de finanțare.

În cazul în care optezi pe varianta de a alege un autovehicul rulat poți folosi un mijloc eficient de finanțare de leasing auto rulate, foarte simplu și accesibil, care presupune întâi evaluarea mașinii, a vechimii ei și stabilirea numărului de rate de leasing. În general leasing-ul este foarte avantajos și reprezintă un instrument de finanțare prin care îți poți cumpăra mașina dorită deși nu dispui de suficient capital. Trebuie să te gândești bine ce model de autovehicul alegi (gama fiind extrem de vastă) și apoi desigur nu mai rămâne decât să faci creditul auto potrivit.

Pentru a face un contract de leasing trebuie să nu ai nicio interdicție bancară în emiterea de cecuri, să ai posibilitatea de a plăti ratele, să nu ai datorii la bugetul de stat, să nu ai mai mult de trei incidente în ultima jumătate de an înregistrate la Centrala Incidentelor de Plăți.

Aspecte importante legate de achiziționarea unei mașini prin mijlocul de finanțare leasing auto:

 

Prin leasing auto poți cumpăra o mașină nouă chiar și atunci când nu ai toată suma de bani. Desigur trebuie să știi exact ce sumă vrei să împrumuți (ex. 10000 RON), să plătești un avans și să decizi exact în câte luni poți returna banii. Trebuie să știi că mașina pe care o cumperi va fi proprietatea ta abia după ce achiți toată suma de bani, până atunci, pe perioada contractuală, ea va fi proprietatea firmei de leasing, dar o vei putea folosi.

Utilizarea mașinii se va face pe baza contractului, prin care ești obligat să plătești ratele lunare caracteristice leasing-ului și deci va fi un sistem de închiriere a mașinii. Pentru te plimba cu mașina prin țară este obligatoriu să fie plătită asigurarea RCA. De asemenea trebuie să plătești impozitul și dacă este necesar și asigurarea CASCO. Pentru a pleca în străinătate cu mașina trebuie aprobarea firmei de leasing deoarece aceasta este în proprietatea ei până la terminarea de plată a tuturor ratelor lunare.

În prezent există mai multe societăți de leasing pe piață, aceste operațiuni s-au dezvoltat mult în ultimii ani. Unele societăți au oferte de finanțare rapide și avantajoase, pot avea în contract anumite condiții care sunt ușor de îndeplinit sau dimpotrivă. Trebuie mare atenție la cumpărarea mașinilor prin metoda de finanțare prin leasing, aceasta a devenit foarte populară în țara noastră.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Zipper Romania participa activ la proiectul “o natiune conectata”

 Anul acesta, evenimentul de business organizat cu ocazia Zilei Comunicatiilor, ajuns la editia 22, aduce pe aceeasi scena, autoritati, ... citeste mai mult