Jocurile de noroc contribuie tot mai mult la bugetul de stat

Jocurile de noroc contribuie tot mai mult la bugetul de stat Data: 25 aprilie 2019   Ora: 10:00

Operatorii din domeniul jocurilor de noroc - un sector foarte clar reglementat in Romania - au devenit companii care contribuie cu sume foarte mari la bugetul de stat. Daca ne gandim la acest sector si din punct de vedere al resurselor umane implicate, putem aprecia si contribuia la bugetele de asigurari sociale si de sanatate. Aproximativ 50.000 de angajati exista in acest sistem, iar numarul creste pe masura ce domeniul se extinde offline si online. Pe langa angajatii cu care clientii interactioneaza direct, exista si alti angajati, ca in orice business, care fac lucrurile sa functioneze coerent.

 

Conform declaratiilor lui Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania, sectorul jocurilor de noroc a generat bugetului de stat al Romaniei peste 700 de milioane de euro in impozite si taxe. Sumele sunt cu siguranta si mai mari in anul 2018 si vor creste probabil si in anul 2019, din doua motive principale: pe de o parte, noile reglementari legale din domeniul fiscal, impuse de Guvern, pe de alta parte cresterea in sine a acestui domeniu de business: tot mai multe agentii offline, tot mai multi clienti in mediul online catre jocurile de tip cazino, poker, bingo si evdient pariuri online. Cei care joaca pacanele spre exemplu, in mod traditional sau pe platformele virtuale, genereaza implicit sume care se adauga in acest context.

 

Intr-un material aparut recent in mass-media, reprezentantul Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania sublinia faptul ca cele 72.000 de aparate de sloturi existente in tara noastra ofera in primul rand 200 de milioane de euro la buget prin prisma taxelor anuale de licentiere. Mai departe, organizatorul returneaza catre jucatori o mare parte din castiguri, un payout intre 95% si 97%. Segmentul este asadar profitabil doar daca operatorii isi seteaza foarte bine planurile de business, avand grija la marginile de cheltuieli astfel incat afacerile lor sa fie oportune.

 

Pe internet, pariurile sportive au fost cele care au atras prima data pasionatii de jocuri catre mediul online. Mai nou, in linie cu trendul din tarile mai dezvoltate, interesul creste masiv pe internet pentru jocurile de tip sloturi si pentru alte jocuri de cazino, inclusiv cazino live. O serie de jocuri foarte populare la sloturile traditionale se regasesc acum si online, ceea ce face multi jucatori sa poata juca oricand doresc, de oriunde doresc, in conditii legale si sigure. Aceste forme de divertisment sunt adresate adultilor si pot fi accesate prin platforme securizate si inregistrate la autoritatea de reglementare - Oficiul National pentru Jocuri de Noroc.

 

De obicei, sectorul de jocuri de noroc este taxat mai mult decat alte sectoare economice, tinand cont de domeniul mai sensibil, cu anumite implicatii sociale. Companiile din domeniu fac insa eforturi pentru a seta anumite norme sociale sigure, de exemplu au initiative impotriva dependentei de jocuri de noroc. Cel mai simplu este pentru firmele online, care pot instala aplicatii pe platformele lor astfel incat sa sesizeze eventualele comportamente nefiresti ale jucatorilor. De asemenea, in mediul online exista si posibilitatea de auto-actiune din partea jucatorilor, care pot cere ajutorul, pot impune limite, pot chiar sa se auto-excluda.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Cum sa strangi mai multi bani – sfaturi practice pe care trebuie sa le aplici

Stransul banilor este o arta si trebuie sa ai un talent nativ ca sa reusesti sa faci economii. Iar un lucru este cert: unii oameni reusesc sa stranga bani indiferent de situatie, in timp ce altii au mai multe datorii decat banii pe care ii incaseaza ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult