SUA: crestere economica de 2,9% in 2010

SUA: crestere economica de 2,9% in 2010 Data: 23 noiembrie 2009   Ora: 17:18

Asociatia Nationala a Economistilor din mediul de afaceri (National Association for Business Economists – NABE) a revizuit prognozele privind cresterea produsului intern brut din Statele Unite ale Americii in 2010 de la 2,6% la 2,9%, subliniind faptul ca rata somajului va ramane in continuare una ridicata, transmite Reuters.

“Cresterea reala a produsului intern brut ar trebui sa fie suficienta pentru a recupera pierderile cauzate de recesiune”, au precizat oficialii Asociatiei.

Pentru anul in curs, se anticipeaza o contractie a economiei cu 2,4%.

In ceea ce priveste rata somajului, analistii estimeaza un nivel constant al acesteia in perioada cuprinsa intre ultimul trimestru din 2009 si jumatatea anului 2010, de 10%, urmand ca acesta sa se reduca la 9,6% la finele aceluiasi an.

“Desi redresarea s-a facut pana in momentul de fata fara crearea de noi locuri de munca, aceasta situatie s-ar putea schimba in viitorul apropiat. In urmatoarele luni, companiile va trebui sa creeze locuri de munca in loc sa le reduca” a precizat presedintele NABE, Lynn Reaser.

Angajatorii au redus 7,3 milioane locuri de munca din decembrie 2007 pana in prezent, rata somajului ajungand la 10,2% in luna octombrie 2009, cel mai mare nivel din ultimii 26 de ani.

In ceea ce priveste inflatia, se preconizeaza ca aceasta va ramane scazuta intrucat costurile legate de forta de munca se vor reduce din profiturile viitoare obtinute din productie.

Cheltuielile guvernamentale vor creste intr-un ritm de 2% in 2010.

Rata de economisire personala va fi in medie de 4% anul viitor, marcand cel mai inalt nivel din 1998 pana in prezent.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult